Турчинов у День пам’яті жертв політичних репресій згадав Сущенка, Сенцова і Кольченка

Турчинов у День пам’яті жертв політичних репресій згадав Сущенка, Сенцова і Кольченка

21 Травня 2017
1800
21 Травня 2017
14:25

Турчинов у День пам’яті жертв політичних репресій згадав Сущенка, Сенцова і Кольченка

1800
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у День пам'яті жертв політичних репресій заявив, що завдання української сторони полягає в тому, щоб усі утримувані в російських в'язницях українці повернулися на батьківщину.
Турчинов у День пам’яті жертв політичних репресій згадав Сущенка, Сенцова і Кольченка
Турчинов у День пам’яті жертв політичних репресій згадав Сущенка, Сенцова і Кольченка

Таке звернення він розмістив в своєму Facebook.

Олександр Турчинов написав, що «наші співвітчизники» сьогодні потерпають від політичних репресій, запроваджених керівництвом Росії, яку він назвав «тоталітарною країною».

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять понад півмільйона українців - жертв політичних репресій, які зазнали жорстоких катувань та переслідувань. Голодоморами і політичними репресіями тоталітарний режим намагався назавжди винищити волелюбний дух нашого народу, його одвічне прагнення до свободи та справедливості.

Схиляємо голови перед співвітчизниками, які загинули, виборюючи право на вільну думку, на право бути собою на своїй рідній землі!

Майдан зробив все для того, щоб в Україні більше ніколи не було політичних репресій. Але сьогодні наші співвітчизники потерпають від агресивних та протизаконних дій тоталітарної країни, для якої поняття "закон" просто не існує, тому що тиран підміняє собою закон», - заявив Олександр Турчинов.

Він згадав прізвища українських політв’язнів, які перебувають за гратами в РФ - Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка.

«Здавалося, що подібне вже ніколи не повториться, але політичне керівництво Росії сьогодні йде шляхом терору та агресії по відношенню до населення не тільки своєї держави, але і сусідніх країн. Політичні репресії, політв’язні в російських в’язницях та концтаборах – все це знову стало реальністю.

Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко… Цей список українських патріотів можна довго продовжувати…Наше завдання - зробити все, щоб всі політв’язні та військовополонені, яких за ґратами утримує російський агресор, повернулися додому. У тоталітарних імперій та їх фюрерів завжди один кінець. Пам’ятаємо, щоб не допустити повторення! Пам’ятаємо, щоб перемогти!», - написав Олександр Турчинов.

Нагадаємо, Петро Порошенко у своєму виступі на заходах Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили», присвячених Дню пам'яті жертв політичних репресій, нагадав, що Парламентська асамблея ОБСЄ ще вісім років тому ухвалила важливу резолюцію про їхню тотожність і запропонувала спільний день пам'яті жертв сталінізму і нацизму. За його словами, тому в Україні проводиться декомунізація.  Глава держави також згадав про блокування «підконтрольних КДБ-ФСБ соціальних мереж».

Фото: zn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1800
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду