Чехія закликає Росію звільнити Сенцова та інших політв’язнів

Чехія закликає Росію звільнити Сенцова та інших політв’язнів

12 Травня 2017
1043
12 Травня 2017
18:32

Чехія закликає Росію звільнити Сенцова та інших політв’язнів

1043
Чехія вкотре закликає Росію негайно звільнити ув’язненого українського режисера Олега Сенцова й інших українських громадян.
Чехія закликає Росію звільнити Сенцова та інших політв’язнів
Чехія закликає Росію звільнити Сенцова та інших політв’язнів

Про це повідомляє чеське посольство в Україні, передає «Радіо Свобода».

За повідомленням, 12 травня посол Радек Матула передав двоюрідній сестрі Олега Сенцова Наталії Каплан лист чеської Асоціації режисерів і сценаристів, в якому вони висловили підтримку політв’язню.

Крім того, посол попросив від його імені й від імені Чехії висловити Олегу Сенцову підтримку «в його нелегкій ситуації та захоплення його вольовою боротьбою».

«Так само, як Чеська Республіка не визнає російської анексії Криму, не припинить також закликати до звільнення Олега Сенцова та інших українських громадян, засуджених в Російській Федерації під час процесів, що суперечили міжнародному праву й елементарним процесуальним нормам», – йдеться в повідомленні.

Міністерство закордонних справ Чехії в минулому уже декілька разів висловлювало незгоду з вироком Олегу Сенцову й іншим ув’язненим у Росії українським громадянам.

Раніше стало відомо, що Гельсінська комісія Конгресу Сполучених Штатів Америки зосереджуватиме увагу на розвитку ситуації зі справами Олега Сенцова, Романа Сущенка, Олександра Кольченка, Миколи Семени та інших українців, переслідуваних та ув'язнених в Росії і на окупованих територіях за політичними мотивами.

Як відомо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому стало відомо, що Росія вдруге офіційно  відмовилася  видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

Європейська кіноакадемія звернулася до російської влади з закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова. Голова академії, відома польська режисерка Агнешка Холланд назвала його жертвою політичного переслідування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1043
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду