На Кіровоградщині невідомі обстріляли офіс редакції «Світловодськ вечірній»

На Кіровоградщині невідомі обстріляли офіс редакції «Світловодськ вечірній»

3 Травня 2017
1362
3 Травня 2017
18:01

На Кіровоградщині невідомі обстріляли офіс редакції «Світловодськ вечірній»

1362
Редакція газети «Світловодськ вечірній», яка видається у місті Світловодську (Кіровоградська область), заявляє, що її офіс був обстріляний. Співробітники видання виявили 2 травня у вікнах редакції чотири отвори від куль.
На Кіровоградщині невідомі обстріляли офіс редакції «Світловодськ вечірній»
На Кіровоградщині невідомі обстріляли офіс редакції «Світловодськ вечірній»

Про це йдеться у публікації головної редакторки газети Тетяни Дроздової в інтернет-виданні «Світловодськ».

«Чотири отвори від куль в одному з трьох вікон редакції "Вечірки". Такий "подарунок" колективу редакції газети "Світловодськ вечірній" невідомий стрілець зробив у святкові дні. Впевнена, що такого адмінбудинок не пам’ятає… Ми помітили це о 8:00 другого травня. Для працівників редакції це був робочий день, на відміну від інших установ, що розміщуються в адмінбудинку», - повідомляє видання.

На місце інциденту була викликана поліція, поінформовано СБУ і першого заступника міського голови Олену Балюк.

 «Можна було б запідозрити якогось телепня, що стріляв у нетверезому стані по вікнах мерії, просто за покликом травмованої душі, але прицільні постріли в одне і теж вікно зблизька, судячи з усього від гаражів, наводять на сумні роздуми… Комусь дуже хочеться залякати журналістів, щоб поводилися чемно і знали своє місце. А ще непогано було б виселити з приміщень адмінбудинку редакцію газети, що за Законом має право тут перебувати найближчі 15 років. Одне з управлінь вже готове переїхати зі свого насидженого місця, а кабінетів, звільнених податковою, не вистачає. Ось така сумна картинка вимальовується. На наш погляд, вона є продовженням хуліганських дій щодо деяких "незручних" депутатів: то вікна поб’ють, до двері каменем пошкодять, а то й машину спалять молодому керівнику, який вирішив відстоювати права фірми, не зважаючи на попередження. Сподіваємось, що правоохоронці розберуться у цій простій справі, бо ж все шито білими нитками…», - написала Тетяна Дроздова.

В коментарі Інституту масової інформації (ІМІ) вона також підтвердила версію про спробу залякування журналістів газети.
«На мій погляд, це звичайна спроба залякати журналістів. Після роздержавлення ми маємо не надто приязні стосунки з міським головою. Тож не виключено, що це черговий натяк на те, що нам тут не раді», - сказала Тетяна Дроздова.

Начальниця сектору зв'язків з громадськістю Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Віталіна Бевзенко повідомила, що за фактом стрілянини по вікнах редакції відкрито кримінальне провадження за статтею 296 ККУ (Хуліганство). Слідство триває.

Газета «Світловодськ вечірній», яка раніше була газетою міськради, а нині реформувалася, видається з 1991 року.

Нагадаємо, у Знамʼянці (Кіровоградська область) місцева влада проводить перевірку редакції газети «Знамʼянсьскі вісті». Міськрада вимагає від головного редактора видання Надії Коленченко укласти контракт з місцевою владою, погоджувати всі відпустки, відгули, заробітну плату працівників і всі фінансові витрати.

Фото: інтернет-видання «Світловодськ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1362
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду