Facebook відмовив владі Росії у запитах про дані користувачів

Facebook відмовив владі Росії у запитах про дані користувачів

1 Травня 2017
1099
1 Травня 2017
17:10

Facebook відмовив владі Росії у запитах про дані користувачів

1099
Компанія Facebook відповіла минулого року відмовою на чотири запити Росії про надання даних користувачів.
Facebook відмовив владі Росії у запитах про дані користувачів
Facebook відмовив владі Росії у запитах про дані користувачів

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на громадський проект «Роскомсвобода».

«З липня по грудень 2016 року Facebook отримав від російської влади 4 запити на розкриття даних і на все відповів відмовою, при цьому на вимогу Роскомнагляду соцмережа обмежила доступ до 121 матеріалу», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в звіті Facebook про державні запити (Transparency Report) за друге півріччя 2016 року, за цей час компанія отримала в цілому 64 279 запитів від урядів різних країн з вимогою надати дані користувачів. Порівняно з першою половиною 2016 року кількість запитів збільшилася на 9%.

Переважна кількість запитів припадає на США, і 83,46% з них були задоволені компанією Facebook. Також в масовому порядку цікавилися акаунтами своїх громадян Франція, Велика Британія, Індія, Німеччина, Бразилія, Італія, Пакистан і Польща (всі ці країни зробили запити на тисячу і більше акаунтів своїх громадян). Відсоток задоволення їхніх запитів був також високий, як і у випадку зі Сполученими Штатами.

«Росія зажадала дані про чотирьох користувачів, але навіть про них Facebook вирішив не повідомляти жодної інформації владі. Компанія не пояснює, з яких причин було прийняте дане рішення. Також не повідомляється, яка інформація цікавила російську владу», - констатує «Роскомсвобода».

За словами представників Facebook, левова частка всіх запитів у світі пов'язана з кримінальними злочинами, такими як пограбування і викрадення. В основному влади запитують базову інформацію про абонента, наприклад, його ім'я, контент облікового запису, дані про IP-адресу і як довго він є користувачем соцмережі.

Попередні випадки подачі російською владою запитів на розкриття даних користувачів також ні до чого не призводили - Facebook відмовлявся їх надавати, але при цьому теж погоджувався обмежувати доступ до матеріалів, які порушували російське законодавство.

Нагадаємо, компанія Facebook Inc. вперше розкрила, що державні і неурядові агенти намагаються вплинути на громадську думку через соціальну мережу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1099
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду