У Туреччині заблокували «Вікіпедію»

У Туреччині заблокували «Вікіпедію»

29 Квітня 2017
1061
29 Квітня 2017
13:03

У Туреччині заблокували «Вікіпедію»

1061
Влада Туреччини заблокувала доступ до мережевої енциклопедії «Вікіпедія» на всій території країни.
У Туреччині заблокували «Вікіпедію»
У Туреччині заблокували «Вікіпедію»

Про це повідомляє сайт «Громадського ТБ» з посиланням на CNN Türk.

Як пише Hurriyet Daily News, всі мовні версії найбільшої онлайн-енциклопедії заблоковані на всій території країни. Блокування відбулось о 8 ранку 29 квітня.

Причини обмеження доступу до «Вікіпедії» не називаються.

Як повідомляли ЗМІ, після референдуму про розширення повноважень президента Туреччини Реджепа Ердогана деякі користувачі «Вікіпедії» почали виправляти статті про нього, називаючи політика диктатором.

16 квітня у Туреччині відбувся референдум щодо посилення влади президента Ердогана. Більшість громадян підтримали зміни до конституції. Пізніше турецька Демократична партія народів заявила, що оскаржуватиме результати референдуму. 20 квітня у Туреччині затримали організаторів протестів проти результатів референдуму. 

Нагадуємо, що в грудні 2016 року мережева енциклопедія «Вікіпедія» представила список статей, які найчастіше виправляли таі редагували в 2016 році. Найбільше змін зазнали статті про знаменитостей, які пішли з життя в 2016 році: співака Девіда Боуї, боксера Мухаммеда Алі, астронавта Джона Гленна-молодшого та інших.

В цілому матеріали категорії «Померли в 2016 році» зазнали 18,230 правок. Також 8933 рази редагували матеріал про Дональда Трампа. Багато правок було внесено й в інші статті, пов'язані з виборами у США: «Президентські вибори в США», «Підтримка президентської кампанії Гілларі Клінтон» і «Президентські "праймеріз" Республіканської партії».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1061
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду