Власник телеканалу Tonis готовий підписати угоду про невтручання у редакційну політику (ДОПОВНЕНО)

Власник телеканалу Tonis готовий підписати угоду про невтручання у редакційну політику (ДОПОВНЕНО)

25 Квітня 2017
4897
25 Квітня 2017
18:32

Власник телеканалу Tonis готовий підписати угоду про невтручання у редакційну політику (ДОПОВНЕНО)

4897
24 квітня, під час презентації першого онлайн-ефіру нового телеканалу, який створюється на базі Tonis, колишній народний депутат від «Партії регіонів», власник й інвестор каналу Володимир Макеєнко публічно заявив, що не буде втручатися в редакційну політику нового телепроекту.
Власник телеканалу Tonis готовий підписати угоду про невтручання у редакційну політику (ДОПОВНЕНО)
Власник телеканалу Tonis готовий підписати угоду про невтручання у редакційну політику (ДОПОВНЕНО)

У коментарі «Детектору медіа» він підтвердив, що готовий підписати з журналістським колективом телеканалу угоду про невтручання у редакційну політику.

«Обов’язково, так само публічно ми підпишемо договір між колективом та власником про невтручання  в  редакційну політку. Ми працюємо над ним зараз – і обов’язково підпишемо його до 24 серпня, коли канал вийде в ефір», - сказав Володимир Макеєнко. 

Пізніше під час першого інтернет-ефіру політолог Пітер Залмаєв заявив, що підписання такої угоди буде унікальним: «Ваш спонсор сьогодні Макеєнко виступив і сказав, що він готовий підписати договір з вами, що всі ваші гості і політика інформаційна, хто тут буде, про що тут будуть говорити, буде залежати тільки від вас, від вашого бажання. І це вже унікально само по собі. Ми знаємо, що тут у кожного нувориша, у кожного олігарха є свій канал. Якщо буде канал, на який будуть вхожі все ті, від яких є що почути, яким є що сказати, це буде революційне і нове».

У свою чергу ведучий Матвій Ганапольський заявив Пітеру Залмаєву, що він не очікував такої заяви Володимира Макеєнка: «Я сам не чекав. Це дуже крута річ!».

Варто зазначити, що станом на поточний момент угоду про невтручання у редакційну політику телеканалу підписав в Україні тільки один власник – Петро Порошенко, який володіє 5-м каналом. Угоду /community/article/2682/2003-06-11-ugoda-pro-vzaemorozuminnya-ta-zasadi-redaktsiinoi-politiki-ekspres-informu/ ще 2003 року.

Тоді Петро Порошенко таким чином /community/article/2679/2003-06-10-petro-poroshenko-vsi-zhurnalisti-znayut-khto-e-vlasnikom-kogo-i-khto-kogo-kontrolyue/ підписання угоди: «Чесно кажучи, я не можу відверто сказати, що ініціатором підписання угоди був я. Це була вимога журналістського творчого коллективу… для того, щоб вони мали чіткі правові гарантії об`єктивного висвітлення подій на телеканалі. Я цю вимогу прийняв, тому що вона співпадає з моїми життєвими принципами, з моїм баченням майбутнього нашої країни, з моїм баченням принципів свободи слова, прав людини.

І я вважаю, що подія, яка відбувається сьогодні, дуже важлива для захисту прав людини, для політичної реформи (якщо хочете, в широкому сенсі цього слова, тому що базисним принципом політреформи має насправді бути захист прав людини, в тому числі і захист на вільне висловлювання). І ми сьогоднішнім кроком зробили надзвичайно багато для того, щоб людина мала можливість відстояти свої права в ЗМІ. А журналісти мали б можливість об`єктивно висловлювати точку зору, не озираючись на контроль влади або власників».

Нагадаємо, український політик і бізнесмен Володимир Макеєнко оголосив на прес-конференції 20 березня, що став власником 9,5% телеканалу Tonis і «продовжує процес». 

«На сьогоднішній день я володію 9,5%, інше перебуває у власності самого каналу. Процес продовжується, ми проводимо аудити – фінансовий, юридичний. Непрості часи каналу минули, вважаю, що його чекає прекрасне майбутнє», - повідомив Володимир Макеєнко.

Як відомо, власником 80% ТОВ «Телеканал “Тоніс”» з квітня 2016 року виступає саме ТОВ «Телеканал “Тоніс”» і за законом протягом року ця частка має бути продана або ж має бути зменшено статутний капітал товариства.

За словами пана Макеєнка, частку 9,5% він придбав у менеджменту каналу. Назвати суму угоди він відмовився, посилаючись на те, що на це мають дати згоду інші сторони угоди. Він також не озвучив суми запланованих інвестицій у канал, але запевнив, що угода була абсолютно законною.

Політик Володимир Макеєнко, який поки що володіє 9,5% ТОВ «Телеканал “Тоніс”», невдовзі стане одноосібним власником каналу. Про це в коментарі «Детектору медіа» повідомив генеральний директор телеканалу Tonis і поки що кінцевий бенефіціар каналу Олександр Бутко.

Володимир Макеєнко – народний депутат кількох скликань, представник партій «Солідарність», «Наша Україна», «Регіони України», Партія регіонів, колишній заступник голови фракції Партії регіонів, колишній голова Київської міської державної адміністрації (січень-березень 2014 року). У лютому 2014 року вийшов з лав Партії регіонів. У 2015 році балотувався в мери Києва від партії «Наш край».

На фото – Євген Кисельов і Володимир Макеєнко

Фото: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4897
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду