Адвокат заступника голови СБУ вимагає від журналістів «Наших грошей» особистих даних

Адвокат заступника голови СБУ вимагає від журналістів «Наших грошей» особистих даних

20 Квітня 2017
2368
20 Квітня 2017
14:29

Адвокат заступника голови СБУ вимагає від журналістів «Наших грошей» особистих даних

2368
До редакції «Наших грошей» надійшов адвокатський запит від Дмитра Пурлінського із вимогою надати особисті дані журналістів, які готували сюжет про оборудки заступника голови СБУ Павла Демчини.
Адвокат заступника голови СБУ вимагає від журналістів «Наших грошей» особистих даних
Адвокат заступника голови СБУ вимагає від журналістів «Наших грошей» особистих даних

Про це повідомляє сайт Вihus.info.

«На переконання сторони захисту прав та законних інтересів громадянина Демчини П.В., вказаний вище первинний аудіовізуальний твір та всі похідні від нього, містять завідомо недостовірну інформацію у формі фактичних тверджень, що принижують його гідність, честь та ділову репутацію», - йдеться у запиті адвоката.

Як сказано на сайті, адвокат вимагає надати дані, зокрема «відомості про місце реєстрації/проживання, паспортні дані та актуальні засоби зв’язку» не тільки журналістів-авторів сюжету, але й власників сайтів www.bihus.infowww.zik.uawww.nashigroshi.org, і тих, хто надає цим сайтам доменні імена.

«Головна причина звинувачень та “первинний аудіовізуальний твір” – розслідування Аліси Юрченко “СБУ у пошуках хробака зупинило експорт горіхів”», – повідомляє сайт.

Вihus.info з посиланням на ЗМІ пише, що адвокат Пурлінський, начебто, знаходиться у Люстраційному списку Майдана «як слідчий, який вів справи проти 9 активістів, звинувачених в організації масових заворушень, а насправді жорстоко побитих “Беркутом”».

«Крім того, раніше пан Пурлінський виступав адвокатом ПП “Офір” - фірми, замішаної в афері з викрадення цукру на 300 мільйонів з Агрофонду. Під час обшуку за цим провадженням у юридичній компанії “Студія Права”, Дмитро Пурлінський звинуватив працівників НАБУ в тому, що їм “наплювати на закон”», – йдеться на сайті.

Вihus.info нагадує, що восени 2015 роки журналісти програми “Наші гроші” з’ясували, що «Павло Демчина у статусі заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ ініціював заходи, що призвели до зупинки експорту волоських горіхів під приводом наявності в них “карантинних організмів”».

У Державній фітосанітарній службі «Нашим грошам» повідомили, що жодного разу не фіксували в українських горіхах «карантинні організми».

 

Нагадаємо, за останній місяць на знімальну групу «Наших грошей» нападали двічі. 10 квітня під Харковом та 17 березня, під час зйомок сюжету поблизу маєтку голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля, на журналістів напав охоронець і пошкодив техніку журналістів. Харківська поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 186 (грабіж) Кримінального кодексу України за фактом нападу на знімальну групу програми «Наші гроші», яке сталося 10 квітня під Харковом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2368
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду