Деякі кримські провайдери розблокували доступ до сайту «Крим.Реалії»

Деякі кримські провайдери розблокували доступ до сайту «Крим.Реалії»

19 Квітня 2017
1163
19 Квітня 2017
13:50

Деякі кримські провайдери розблокували доступ до сайту «Крим.Реалії»

1163
З 14 квітня до редакції «Крим.Реалії» почали надходити повідомлення від кримчан про те, що деякі кримські оператори припинили обмежувати доступ до сайту – на нього можна безперешкодно зайти зі смартфона або планшета.
Деякі кримські провайдери розблокували доступ до сайту «Крим.Реалії»
Деякі кримські провайдери розблокували доступ до сайту «Крим.Реалії»

 Про це пише  «Крим.Реалії».

«Минулого тижня від наших читачів стали надходити повідомлення про часткову розблокування Крим.Реаліі на півострові. Деякі кримські провайдери дійсно відкрили доступ до сайту, проте для значної частини користувачів він як і раніше закритий», – повідомляє редакція.

Керівництво «Радіо Свобода» і правозахисники вважають, що блокування – це незаконний акт російської влади, яка обмежує можливість кримчан дізнаватися об'єктивну інформацію про ситуацію на півострові.

За інформацією читачів, «Крим.Реаліі» продовжують блокувати провайдери «Ардінвест» в Сімферополі і OneCity в Ялті. Деякі постачальники інтернету закривають доступ частково: в певні години на нього можна зайти, а іноді – ні. Як повідомляють, це стосується севастопольських провайдерів SevStar і SuperSky, а також бахчисарайських «Міранда медіа», «КТС», «Оранж» і «Гігабайт».

Нагадаємо, в північній, центральній та західній частинах анексованого Росією Криму доступ до сайту проекта «Радіо Свобода» «Крим.Реалії» частково заблокували провайдери «Воля», «Ардінвест», «Трінет», «Міранда-медіа», «Скай-лайн», «Апекс Крим» (Керч), Kerch.net.

Офіційних звернень на адресу адміністрації сайту або хостинг-провайдера не надходило. Інтернет-провайдери, до яких редакція «Крим. Реалії» звернулася з інформаційним запитом про причини блокування ресурсу, відповідей поки не прислали.

Пізніше стало відомо, що сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» заблокований на території анексованого Росією Криму співробітниками відділу протидії екстремізму і тероризму підконтрольної Кремлю прокуратури півострова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1163
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду