Юрій Шевчук закликав керівництво Чечні вирішити конфлікт з «Новой газетой» цивілізованим шляхом

Юрій Шевчук закликав керівництво Чечні вирішити конфлікт з «Новой газетой» цивілізованим шляхом

17 Квітня 2017
888
17 Квітня 2017
13:40

Юрій Шевчук закликав керівництво Чечні вирішити конфлікт з «Новой газетой» цивілізованим шляхом

888
Російський рок-узикант Юрій Шевчук опублікував відкритий лист до міністра з національної політики, зовнішніх зв'язків, преси та інформації Чечні (Російська Федерація) Джамбулата Умарова на захист журналістів «Новой газеты». Раніше «Новая газета» заявила, що після публікації про катування мешканців Чечні, непокоїться про безпеку власних співробітників.
Юрій Шевчук закликав керівництво Чечні вирішити конфлікт з «Новой газетой» цивілізованим шляхом
Юрій Шевчук закликав керівництво Чечні вирішити конфлікт з «Новой газетой» цивілізованим шляхом

У листі, опублікованому на сайті «Эхо Москвы», Юрій Шевчук повідомляє, що він, як і багато жителів Росії, знає головного редактора «Новой газеты» Дмитра Муратова «як чесну, порядну людину, яка не дозволить собі ніякого знущання над тим, що для інших людей дорого і свято (якщо, звичайно, це не крадені гроші)», повідомляє «Медуза».

«Якщо ви не згодні c останніми публікаціями в "Новой", проведіть розслідування, і якщо факти не підтвердяться, подавайте в суд. До речі, так завжди нам говорить і В.В. Путін», - написав Юрій Шевчук.

Він підкреслив, що «беззаконня не можна перетягувати в XXI-й», не можна «стратити друг-друга без суду і слідства».

«Будьте ласкаві, заспокойте людей! Необхідно всі проблеми вирішувати цивілізованим шляхом», - закликав Джамбулата Умарова Шевчук.

Нагадаємо, 1 квітня «Новая газета» повідомила про масові затримання і катування мешканців Чечні, підозрюваних в гомосексуальній орієнтації. Згідно з інформацією, 3 квітня, через три дні після першої публікації, в центральній мечеті Грозного відбулися екстрені збори представників 24 чеченських вірдів, ісламських богословів та лідерів громадської думки Чечні.

На зборах Адам Шахидов, радник глави Чечні Рамзана Кадирова, публічно звинуватив колектив «Новой газеты» в наклепі та чітко позначив «ворогів нашої віри і нашої батьківщини».

За результатами зборів була ухвалена резолюція. Другий пункт цієї резолюції відкрито і прямо закликає до насильства: «З огляду на те, що завдано образи віковим підвалинам чеченського суспільства і гідності чоловіків-чеченців, а також нашій вірі, ми обіцяємо, що відплата наздожене справжніх підбурювачів, де б і ким би вони не були, без терміну давності».

Журналісти «Новой газеты» наполягають: реакція на журналістську роботу, озвучена на зустрічі в центральній мечеті, є неприйнятною в цивілізованому суспільстві і повинна бути оцінена з точки зору російського права. «Новая газета» закликала російську владу зробити все можливе, щоб припинити дії, спрямовані на збудження ненависті та ворожнечі до журналістів, які виконують свої професійні обов'язки.

На фото – Юрій Шевчук

Фото: Ігор Ганжа, «Сноб»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
888
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
МАРНИЧ
2558 дн. тому
Цитирую ПРИЛОЖЕНИЕ №3 к ответу на Заявление «Новой газеты» * * * Поскольку владельцы и редакция "Новой газеты" не чешутся с ответом на моё предложение, то придётся действовать явочно. Будем считать, что прямо здесь - от приложения к приложению, начинает действовать живой уголок "Новой газеты" в виде автономного внештатного* отделения, как сказано в самом письме. Пока это одна рубрика с названием "ГЕНДЕР-ТЕНДЕР-ОБРЕЗЬ" (ГТО). Анонс первой темы для первой рубрики в первом СМІ такого рода весьма экзотический: ШПОРА НА ШЫІ КУЛЬ(Т/Г)АВАГА КАТА - хто абрэжа, той і ПАН ?(!*) * * * Полный текст ОТВЕТА нарастающим итогом https://www.facebook.com/TRENDAZLOM.labor.movement/posts/1521674014512090 #гіпо_те_3УХА #позорилидозор
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду