Соболєв спростовує заяву Матіоса про підробку особистої справи

Соболєв спростовує заяву Матіоса про підробку особистої справи

8 Квітня 2017
10052
8 Квітня 2017
19:52

Соболєв спростовує заяву Матіоса про підробку особистої справи

10052
Народний депутат («Самопоміч»), колишній журналіст Єгор Соболєв відкидає звинувачення головного військового прокурора, заступника генпрокурора України Анатолія Матіоса, який заявив, що військова облікова справа нардепа була підроблена.
Соболєв спростовує заяву Матіоса про підробку особистої справи
Соболєв спростовує заяву Матіоса про підробку особистої справи

Про це йдеться у коментарі Єгора Соболєва у Facebook.

«Весь день дзвонять журналісти з проханням прокоментувати заяви Арсена Авакова та Анатолія Матіоса про "страшні" факти з моєї біографії.

Оскільки як політик, я маю відповідати громадянам на будь-які запитання щодо моїх дій, мого життя, моїх поглядів (а тут їх під сумнів ставлять не просто громадяни, а міністр внутрішніх справ і головний військовий прокурор), детально пояснюю:

1.Про зміну прізвища. Мій батько загинув, коли мені було два роки. Його звали Анатолій Зімін. Коли мені було сім, моя мама повторно вийшла заміж за Віктора Соболєва. Який мене офіційно всиновив і став справжнім батьком, чию працелюбність я намагаюся наслідувати все життя. Як було прийнято в ті часи, поміняли прізвище і мені. Арсен Аваков, до речі, все це добре знає. Він сам мені розповідав навесні 2015 року, що йому доручили перевірити мою паспортну справу і, як він тоді зі сміхом зауважив: "На жаль, жодних порушень знайти не вдалося"», - написав Єгор Соболєв у відповідь на слова  Анатолія Матіоса, який назвав нардепа в ефірі програми Face2Face з Тетяною Даниленко на телеканалі ZIK «громадянином Зіміним».

Нагадаємо, Анатолій Матіос у програмі телеканалу ZIK, який у серпні 2016 року підготував проект-розслідування про головного військового прокурора, заявив про підроблення документів Єгора Соболєва: «За три роки до війни, в одному із військкоматів міста Києва була сформована військова облікова справа громадянина України, який у випадку війни мав би бути призваний на службу. То ось: донині у переліку військових спеціальностей немає такого поняття як військовий журналіст. Але за два чи три роки (можу помилятись, ми давно це встановили) до війни в обліковій справі громадянина Зіміна, він же Соболєв, були внесені зміни шляхом підроблення військової облікової справи, де було написано "військовий журналіст". Може, щось знав Єгор Зімін-Соболєв? Напевно, знав. Може, щось знав випускник ВДІКу, курсів спецшколи РФ Грішин-Семенченко? Напевно, щось знав».

За словами Єгора Соболєва, він довго думав, що мав на увазі Анатолій Матіос, коли сказав в ефірі, що в цю справу «за два-три роки до війни були внесені зміни шляхом підроблення військової облікової справи, де було написано "військовий журналіст"».

«Перерив папери, знайшов документ, який мені видали при постановці мене на облік у військоматі мого Шевченківського району Києва у 2005 році. Мене тоді розпитували, що я вмію, я відповів, що з 18 років працюю журналістом. В результаті, як видно з довідки, мене записали "Оператором ЕОМ". Думаю, це розшифровується як "електронно-обчислювальна машина". 12 років тому вміння працювати на комп`ютері ще не стало нормою. До чого тут "військовий журналіст" і чому це погано, я так і не зрозумів.

Боюся, до такого рівня "викриттів" міністр внутрішніх справ і головний військовий прокурор дійшли, тому що далі вже не мають сил виправдовувати збереження такої кількості перевертнів та справжніх зрадників України у поліції та Збройних силах. Історія про Юрія Голубана лише остання з багатьох таких історій. Хоча, мабуть, найбільш красномовна. Тому ми далі будемо вимагати розслідувати її до кінця», - написав народний депутат.

Довідка, опублікована Єгором Соболєвим у Facebook

Нагадаємо, раніше у коментарі «Детектору медіа» щодо звинувачень Анатолія Матіоса народний депутат Єгор Соболєв сказав: «Коли військовому прокурору та міністру внутрішніх справ немає чим виправдовувати свою бездіяльність та співпрацю з такими людьми як Голубан, вони верзуть нісенітниці. Дуже сумно усвідомлювати, що це військовий прокурор та міністр внутрішніх справ твоєї держави, яка знаходиться у стані війни».

На фото - Єгор Соболєв

Фото: 24tv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10052
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
2544 дн. тому
Про військовий обов язок і військову службу Стаття 18. Звільнення від призову на строкову військову службу  Ст. 18 ЗУ Про військовий обов язок і військову службу від 25.03.1992 № 2232-XII  1. Від призову на строкову військову службу в мирний час звільняються громадяни України: які до дня відправлення на строкову військову службу досягли 25-річного віку;
Олена
2546 дн. тому
дорогие мои украинцы , что матиос , что соболев просто конкуренты за место к корыту, а нам разрешают понаблюдать и "поболеть"....все эти типа журналитсты , актеры,певцы- телевизионная братия- всего лишь агитаторы и пропагандисты правящего класса.....и их цель кусать хозяев сильнее - стоить подороже ........его маричка пока не заняла месть под солнцем еа 1+1 сидела в телеке с жалосливо-обиженно-грустным лицом лет эдак 6, пока она не стала зиркой...так,что одна шайка - лейка
uscnm
2546 дн. тому
А я так і не зрозумів-то де тут кримінал?У чому порушення якогось закону?Це що-шизофренія у матроса з напівлягавим?
Юрій
2546 дн. тому
Матіос з "Фейсбуковим" - такі "персонажі, що тавро нема де ставити!
анатолій
2546 дн. тому
мені стидно за украіну що у нас такий міністр та прокурор і така паскудна влада
Жанна
2546 дн. тому
Цікаво, а чому видана довідка замість військового квитка? І який саме закон про ЗВО і ВС був прийнятий 8.12.2005 року, якщо сам закон від 1992 року, а зміни у 2005 році до нього вносились в червні 2005 та 15.12.2005..
Ужгородець
2546 дн. тому
Єгор Соболєв одна з небагатьох людей, яка заслуговує на повагу.
Бывалый
2546 дн. тому
Пусть лучше расскажут откуда у них такие статки взялись, особенно у матиоса, который никогда не был бизнесменом.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду