Посли G7 обговорили з Порошенком поправки до закону про е-декларування

Посли G7 обговорили з Порошенком поправки до закону про е-декларування

29 Березня 2017
1830
29 Березня 2017
11:05

Посли G7 обговорили з Порошенком поправки до закону про е-декларування

1830
27 березня, під час зустрічі послів держав Великої сімки (G7) з Президентом України, привітали рішення Порошенка створити робочу групу для внесення змін у закон про е-декларуванні, зокрема, що стосується необхідності активістам антикорупційних громадських організацій заповнювати декларації
Посли G7 обговорили з Порошенком поправки до закону про е-декларування
Посли G7 обговорили з Порошенком поправки до закону про е-декларування

Про це йдеться на сайті посольства Італії в Україні, повідомляє «Ліга».

«Посли обговорили з президентом Порошенко ряд недавніх питань, які викликають занепокоєння ... зокрема, таких, як поширення електронних декларацій на представників громадянського суспільства. Їх надихнула обіцянка президента Порошенка скликати робочу групу, в тому числі з представників громадянського суспільства, щоб переглянути останні законодавчі поправки», –  цитує повідомленні посольства видання.

Нагадаємо, сьогодні, 29 березня, газета Верховної Ради «Голос України» опублікувала закон про внесення зміни до статті 3 Закону України «Про запобігання корупції». Закон було підписано Порошенком 27 березня.

24 березня Верховна Рада спробувала скасувати результати голосування за закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"», але їй не вистачило голосів.

Голова громадської організації «Детектор медіа» та шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова вважає, що Президент України Петро Порошенко має ветувати ухвалений 23 березня закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"» та повернути його до Верховної Ради з його пропозиціями.

24 березня Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган розкритикував зміни до закону про електронне декларування.

25 березня Коаліція провідних неурядових організацій «Реанімаційний пакет реформ» (РПР) звернулась до президента Петра Порошенка із закликом повернути до Верховної Ради ухвалений 23 березня закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"» для термінового повторного розгляду, включивши пропозиції виключити з нього норми, «які порушують права громадян і загрожують розвиткові демократії в Україні».

28 березня Міжнародна правозахисна організація Freedom House розкритикувала зміни до закону про електронне декларування в Україні. Цього ж дня Міжнародна антикорупційна мережа Transparency International та українське представництво «Transparency International Україна» закликали українську владу скасувати суперечливі зміни до Закону «Про запобігання корупції».

У Міністерстві закордонних справ ФРН повідомили, що розраховують на внесення зміни до антикорупційного закону найближчим часом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1830
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду