Порошенко підписав указ про донесення об'єктивної інформації  щодо сталінських репресій 30-х років

Порошенко підписав указ про донесення об'єктивної інформації щодо сталінських репресій 30-х років

25 Березня 2017
1753
25 Березня 2017
12:03

Порошенко підписав указ про донесення об'єктивної інформації щодо сталінських репресій 30-х років

1753
Президент України Петро Порошенко підписав Указ №75/2017 «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років».
Порошенко підписав указ про донесення об'єктивної інформації  щодо сталінських репресій 30-х років
Порошенко підписав указ про донесення об'єктивної інформації  щодо сталінських репресій 30-х років

Про це йдеться на сайті глави держави.

Головною метою документу є вшанування пам'яті жертв Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років, донесення до українського суспільства та світової спільноти об'єктивної інформації про злочини, вчинені у XX столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України, а також сприяння утвердженню в суспільстві ідеалів гуманізму.

Відповідно до указу, Кабінету міністрів України у місячний строк доручено створити Організаційний комітет із підготовки і проведення заходів у зв’язку з 80-ми роковинами масових політичних репресій 1937-1938 років, розробити і затвердити у тримісячний строк відповідний план заходів на 2017-2018 роки та забезпечити його виконання.

Указом визначено низку завдань центральним та місцевим органам виконавчої влади щодо проведення меморіальних заходів, широкої інформаційної кампанії, подальших наукових досліджень та продовження пошукової роботи у зазначеній темі, а також розвитку Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

Президент також доручив закордонним дипломатичним установам України провести заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Великого терору та надати сприяння у вшануванні жертв цієї трагедії українській громадськості за кордоном, провести відповідну інформаційну роботу за межами України.

Нагадаємо, 24 березня під час заходу з нагоди 25-річчя Служби безпеки України, президент Петро Порошенко заявив, що вважає справою честі для правоохоронців розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета та екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1753
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
аНТИБАН
2581 дн. тому
Ты бы пи-с о сегодняшних репресиях рассказал.Идиот.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду