Росія почала інформаційну кампанію, аби звинуватити Україні в організації терактів в ОРДЛО і РФ – СБУ

Росія почала інформаційну кампанію, аби звинуватити Україні в організації терактів в ОРДЛО і РФ – СБУ

11 Березня 2017
2708
11 Березня 2017
17:07

Росія почала інформаційну кампанію, аби звинуватити Україні в організації терактів в ОРДЛО і РФ – СБУ

2708
Після того, як інформаційне агентство бойовиків «ЛНР» News front заявило при затримання «українських диверсантів», Служба безпеки України заявила, що спецслужби РФ намагаються здійснити терористичні акти на території Росії та звинуватити у цьому українську владу.
Росія почала інформаційну кампанію, аби звинуватити Україні в організації терактів в ОРДЛО і РФ – СБУ
Росія почала інформаційну кампанію, аби звинуватити Україні в організації терактів в ОРДЛО і РФ – СБУ

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

10 березня інформаційне агентство сепаратистів розповсюдило відео «Терміново! У ЛНР затримали і допитали українського диверсанта, який вбив Анащенка».

Олег Анащенко був убитий 4 лютого 2017 року внаслідок підриву автомобіля в Луганську, тобто більше місяця тому, але відео з допиту було розповсюджено сепаратистами тільки зараз.

СБУ офіційно заперечує такі звинувачення.

«Пропагандисти «ЛНР» продемонстрували запис українських військових - майора Збройних сил України С.Іванчука та сержанта І.Дєєва, які опинилися в заручниках у терористів. Вони на камеру заявили, що українські правоохоронні органи та військові здійснюють диверсійну діяльність на тимчасово окупованих територіях.

Служба безпеки України офіційно заперечує ці обвинувачення. Бійці, яких змусили звинуватити українську владу, були у складі групи військовослужбовців які зникли 11 лютого поточного року. Тільки через місяць жорстоких катувань бойовики вирішили оприлюднити записи. На представлених відео помітні сліди тортур наших військових», - заявляє СБУ.

У якості доказу Служба безпеки наводить  перехоплені телефонні розмови першого заступника командира 2-го армійського корпусу так званої «ЛНР» Олега Анащенка, який звинувачує представників «МДБ народної республіки» в організації замаху на його життя.

СБУ також звертає увагу суспільства на те, що в опублікованих терористами сюжетах навмисно було сказано щодо організації терористичних актів в російських містах. З чого Служба безпеки робить висновок, що спецслужби РФ намагаються здійснити терористичні акти на території Росії та звинуватити у цьому українську владу.

СБУ й надалі буде оприлюднювати матеріали, які доводять намагання спецслужб РФ та терористів перекласти відповідальність за «власну роботу» на українську сторону.

Водночас українське видання ІnformNapalm звертає увагу, що найголовнішим месиджем з розповсюдженого сепаратистами відео допиту полоненого офіцера є не визнання в ліквідації Анащенко, а заява, що нібито український спецназ організовує диверсії не тільки на непідконтрольній українській території, але навіть в Білгородській області Росії.

«Таким чином, російські пропагандисти вирішили виконати замовлення Кремля на звинувачення українців у тероризмі проти росіян. На даний момент не було зафіксовано ще жодного інциденту, який можна було б списати на українську диверсію в Білгороді, або в будь-якому іншому місті Росії.

Але спостерігаючи за витком інформаційних операцій російської сторони можна очікувати будь-яких цинічних провокацій. Історія серії терактів з вибухами житлових будинків в російських містах Буйнакську, Москві та Волгодонську 4-16 вересня 1999 року вказує, що заради виправдання введення військ до Чечні і підняття рейтингу Путіна російські спецслужби готові жертвувати сотнями громадян РФ», - заявляє ІnformNapalm.

Нагадаємо, творче об’єднання Babylon'13 по матеріалам Служби безпеки України зробило документальний фільм «Комбат задоволений» про події у Маріуополі поблизу Волновахи 13 січня 2015 року, коли від артилерійського обстрілу блокпосту ЗС України загинуло 12 пасажирів рейсового автобусу, ще 19 отримали поранення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2708
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду