Голова Держкіно впевнений, що розвиток video on demand неможливий без боротьби з піратством

Голова Держкіно впевнений, що розвиток video on demand неможливий без боротьби з піратством

5 Березня 2017
1549
5 Березня 2017
13:15

Голова Держкіно впевнений, що розвиток video on demand неможливий без боротьби з піратством

1549
Голова Держкіно Пилип Іллєнко вважає, що в Україні не буде нормальних сервісів video on demand (відео на замовлення) без змін у законодавстві, необхідних для боротьби з піратством.
Голова Держкіно впевнений, що розвиток video on demand неможливий без боротьби з піратством
Голова Держкіно впевнений, що розвиток video on demand неможливий без боротьби з піратством

Про це він сказав під час круглого столу в Інституті Горшеніна, повідомляє LB.ua.

«Крім того, що піратство унеможливлює збір нормального бокс-офісу в кінотеатрах, воно не дає розвиватися і такому динамічному ринку, як video on demand. Який у всьому світі за доходами правовласників перевищує телевізійні телепокази», - сказав Пилип Іллєнко.

«Ми зараз ставимо продюсерам вимогу, що вони повинні частково залучати приватні кошти, але при цьому не створюємо можливостей їх залучати без катастрофічних ризиків. Тому що всі чекають на прем'єру, а потім сидять в Google і шукають там на торрентах свій фільм.

І він там з'являється, тому що у продюсерів немає можливості подолати цю проблему, у них немає юридичного інструментарію. Можна подати в український суд, провести там півтора року і в результаті отримати якісь рішення. Але основні втрати йдуть у перші два дні. Якщо ви за перші два дні не прибрали фільм з Інтернету, можна далі цим не займатися - поїзд пішов», - додав він.

За словами голови Держкіно, такий механізм був прописаний у законопроекті №3081-д, який ветував президент України.

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада ухвалила ініційований «#КіноКраїною» закон про державну підтримку кінематографії (законопроект № 3081-д), який передбачає державні субсидії, cash rebates та містить цілу низку антипіратських норм.

Наприкінці жовтня стало відомо, що Кабінет Міністрів України запропонував Президенту Петру Порошенку підписати закон про державну підтримку кінематографа. У ході обговорення Міністерство фінансів висловило зауваження до цього закону в зв'язку зі збільшенням витрат державного бюджету, якого потребує його реалізація, однак Мінфін все ж завізував цей закон.

17 листопада 2016 року Президент України Петро Порошенко ветував і повернув до парламенту зі своїми пропозиціями закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні». Пропозиції надійшли до парламенту 18 листопада.

Законопроект № 3081-д є результатом об’єднання  законопроектів № 3081від депутата Миколи Княжицького та № 3081-1  від «#КіноКраїни» — спільної ініціативи великих вітчизняних виробників кіно і ТБ StarLightMedia, Inter Media Group, «Медіа Групи Україна», Film.ua Group, Star Media, Pro TV, студії «Квартал 95» та Одеської кіностудії. Над законопроектом працювали медіаюристи Анатолій Максимчук (група StarLightMedia) та Юрій Крайняк (компанія Jurimex).

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1549
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду