Україна та Канада домовляються про спільне кіновиробництво – Нищук

Україна та Канада домовляються про спільне кіновиробництво – Нищук

3 Березня 2017
1728
3 Березня 2017
09:10

Україна та Канада домовляються про спільне кіновиробництво – Нищук

1728
Україна зацікавлена у запуску проектів спільного кіновиробництва із Канадою та має намір укласти відповідну угоду, яка може бути напрацьована менше ніж за півроку
Україна та Канада домовляються про спільне кіновиробництво – Нищук
Україна та Канада домовляються про спільне кіновиробництво – Нищук

Про це повідомляє «Укрінформ».

Міністр культури України Євген Нищук зутсрівся із заступником міністра з питань канадської спадщини Гремом Флеком.

«На тлі імпульсу, який надала стрічка "Гіркі жнива", ми поговорили про напрацювання і підписання угоди про спільне виробництво у сфері кінематографу. Ми попередньо домовилися, що наші медіа компанії почнуть роботу з канадськими продакшнами», - сказав Нищук.

На його переконання, великий взаємний інтерес дасть змогу пришвидшити процес укладення відповідної угоди.

«За стандартною процедурою напрацювання угоди триває близько 18 місяців, але ми сподіваємося, що, зважаючи на великий інтерес, це вдасться пришвидшити», - зазначив міністр.

За його словами, на відміну від подібних угод з європейськими країнами, над якими нині також працює Україна, у Канаді наголос робиться на економічному зиску.

«Хоча фінансування галузі кіно в Україні цього року значно краще, воно не може бути достатнім, тому ми шукаємо виходи на копродукцію з багатьма країнами. Це світова тенденція, адже, якщо подивитися на кінофестивалі, то часто фільми туди подають одночасно кілька країн», - наголосив Нищук.

Міністр також пояснив, що майбутня угода дасть змогу «брати участь у пітчингу, отримувати фінансування на спільні проекти як від Держкіно, так і залучати канадських приватних чи державних інвесторів».

Нагадаємо, нещодавно в музеї війни в Оттаві пройшов  спеціальний допрем'єрний показ англомовної художньої кінострічки про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні «Гіркі жнива».

За результатами першого вікенду прокату в Україні канадський фільм «Гіркі жнива» про Голодомор 1932-1933 років зібрав понад 3 млн. грн.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1728
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду