Радіус поширення сигналу з вежі на Чонгарі становитиме 130 км – Стець

Радіус поширення сигналу з вежі на Чонгарі становитиме 130 км – Стець

28 Лютого 2017
1240
28 Лютого 2017
11:50

Радіус поширення сигналу з вежі на Чонгарі становитиме 130 км – Стець

1240
Радіопередавальна станція у селі Чонгар Генічеського району Херсонської області матиме максимальний радіус поширення радіосигналу 120-130 км.
Радіус поширення сигналу з вежі на Чонгарі становитиме 130 км – Стець
Радіус поширення сигналу з вежі на Чонгарі становитиме 130 км – Стець

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» розповів міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

«Висота новозбудованої вежі сягає 150 метрів, максимальний радіус поширення радіосигналу – 120-130 км, впевнений прийом складає до 80 км», - повідомив міністр.

За його словами, сигнал з вежі буде поширюватися на Генічеський та Новотроїцький райони Херсонської області, а також Джанкойський та Красноперекопський райони АР Крим. Також сигнал можна, з певними перешкодами, приймати в Красногвардійському районі, північній частині Білогорського та Сімферопольського районів. 

Стець також зазначив, що повністю станція запрацює вже найближчим часом.

«Наступним етапом розвитку чонгарського проекту стане запуск протягом року нових радіостанцій та цифрового телебачення», – додав міністр.

Нагадаємо, 9 лютого вежа почала трансляцію цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі.

3 грудня так званий «міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму» Дмитро Полонський заявив, що мовлення українських медіа на територію Криму, яке планується розпочати за допомогою телевежі, будівництво якої розпочато 2 грудня в Херсонській області, буде припинено як таке, що «не відповідає російському законодавству». 

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що окупаційній владі у Криму не вдасться заглушити українське мовлення, що здійснюватиметься на південні райони Херсонщини та анексований Росією півострів з нової телекомунікаційної вежі, яку побудують біля контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар».

25 грудня член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що телекомунікаційна вежа біля контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар» вже становить 90 метрів заввишки.

10 січня влада Херсонщини повідомила, що будівництво телевежі на адмінмежі з окупованим Росією Кримом для відновлення українського мовлення на півострів планують закінчити до кінця січня 2017 року.

25 січня стало відомо, що будівництво телевежі завершено.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1240
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду