17 канал вдруге програв суд журналісту «Еспресо» Богдану Буткевичу

17 канал вдруге програв суд журналісту «Еспресо» Богдану Буткевичу

23 Лютого 2017
2089
23 Лютого 2017
16:05

17 канал вдруге програв суд журналісту «Еспресо» Богдану Буткевичу

2089
22 лютого Апеляційний суд міста Києва відхилив скаргу 17-го каналу щодо спростування журналістом телеканалу «Еспресо» Богданом Буткевичем повідомлень у Facebook про канал та залишив рішення Дніпровського районного суду без змін
17 канал вдруге програв суд журналісту «Еспресо» Богдану Буткевичу
17 канал вдруге програв суд журналісту «Еспресо» Богдану Буткевичу

Про це Буткевич розказав «Детектору медіа».

За його словами, співробітники 17-го каналу вимагали від нього спростування інформації, яку він розмістив на своїй сторінці у  Facebook у 2016 році.

«17 канал позивався до мене з того приводу, що вони вимагали спростувати мій пост у Facebook, в якому я говорив, власне, про те, що вони були першими на місці вбивств Бузини та Шеремета, і що це не випадковість. Вони вимагали спростувати про те, що вони там були перші, а також вони вимагали спростувати твердження мого посту, де написано, що вони є російсько-пропагандистське ЗМІ, фінансоване "Сім’єю". Безумовно, я  з ними не погодився, написав велике заперечення і, зрештою, довів свою правоту спочатку в Дніпровському районному суді Києва, – пояснив Буктевич. – Вони подали апеляцію, суд її відхилив, тому що моя позиція була абсолютно визнана правдивою ще в суді першої інстанції».

Буткевич додав, що представники каналу кілька разів не з’являлися на засідання  Дніпровського суду.

За словами журналіста, з подібного ж приводу 17 канал позивався до радника міністра внутрішніх справ України Зоряна Шкіряка та головного редактора інтернет-видання «Цензор.НЕТ» Юрія Бутусова.

Нагадаємо, що журналісти 17-го каналу першими опинилися на місці вбивства Павла Шеремета зранку 20 липня. Вони зняли й розмістили в інтернеті відео, на якому Павла Шеремета дістають з автомобіля одразу після вибуху. На відео видно, що журналіст на той момент ще був живим.17 канал пояснив свою появу на місці вбивства раніше решти журналістів випадковістю: мовляв, журналісти чатували під будинком Віталія Кличка, щоб записати з ним інтерв’ю, але не знали, що мера немає в Києві.

22 липня журналіста та оператора інтернет-стріму 17-го каналу Тетяну Данькевич та Романа Міхєєва викликали на допит в Шевченківське районне управління поліції Києва в якості свідків у справі про вбивство Павла Шеремета.

8 вересня Печерський районний суд міста Києва надав слідчим, які розслідують убивство Павла Шеремета, тимчасовий доступ до документів «Української правди» та холдингу «Вести Украина», де працював убитий журналіст, а також 17-го каналу.

14 вересня на той момент ще журналіст 17-го каналу Андрій Лащ повідомив, що його також викликали на допит на 20 вересня у якості свідка у справі про вбивство Павла Шеремета. Пізніше на допит викликали ще дестьох співробітниців каналу.

Як повідомляв «Детектор медіа», 17 канал був організований Жаном Новосельцевим, колишнім ведучим каналу «1+1», з яким у травні 2014 року канал розірвав трудові відносини «з-за співпраці Новосельцева з каналом ГромТб, пов'язаного, за даними «1+1», з колишнім міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком». В результаті ГромТБ зникло, замість нього з'явився 17 канал.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2089
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду