«Громадське ТБ» показало інтерв'ю з обвинуваченим у розстрілах Небесної сотні

«Громадське ТБ» показало інтерв'ю з обвинуваченим у розстрілах Небесної сотні

22 Лютого 2017
2838
22 Лютого 2017
10:30

«Громадське ТБ» показало інтерв'ю з обвинуваченим у розстрілах Небесної сотні

2838
21 лютого «Громадське телебачення» показало ексклюзивне інтерв’ю з колишнім заступником командира київського спецпідрозділу «Беркут», підполковником міліції Олегом Янішевським, який обвинувачується у вбивствах 48 мітингувальників на Майдані у 2014 році та знаходиться зараз у Лук’янівському СІЗО Києва
«Громадське ТБ» показало інтерв'ю з обвинуваченим у розстрілах Небесної сотні
«Громадське ТБ» показало інтерв'ю з обвинуваченим у розстрілах Небесної сотні

Про інтерв'ю на своїй сторінці у Facebook повідомила журналістка «Громадського» Настя Станко, яка працювала над матеріалом.

«Це інтерв'ю давалось нам не легко. Говорили три години, доки нас з СІЗО не вигнали працівники, бо в них закінчився робочий день. Я думаю, що висновки можна буде зробити після інтерв'ю всім, хто цікавиться цим процесом», – написала вона.

За інформацією прес-служби «Громадського», Янішевський не хотів, аби з ним спілкувались через ґрати клітки. Інтерв’ю записано у камері Лук’янівського СІЗО, що призначена для зустрічей із адвокатами.

«Це його перше інтерв' ю після арешту. Ані він, ані ще четверо бійців його підрозділу, яких звинувачують в тому ж злочині, на цьому етапі судового розгляду ніяк не коментують свою участь у подіях 20 лютого на Інститутській. Якщо його провину доведуть — йому загрожує довічне ув’язнення», – повідомила прес-служба.

Журналісти Громадського Ангеліна Карякіна та Настя Станко говорили із Янішевським не лише про події на Майдані, а й про розформований полк загалом, про розуміння своєї роботи, мотивацію, війну на Донбасі.

Прем’єра відбулася 21 лютого о 22:30 на «Громадському ТБ».

Як писав «Детектор медіа», інтернет-видання «Цензор.НЕТ» та волонтерська лабораторія реконструкції подій Jus Talionis провели роботу по оновленню і доповненню попередньої роботи «Висота "Жовтневий"». Створено фільм на основі відеореконструкції розстрілу учасників Майдану 20 лютого 2014 року.

Нагадаємо, нещодавно творче об’єднання Babylon'13 повідомило про створення фільму до третьої річниці розстрілу Небесної Сотні «Небо падає. Три місяці з життя Устима Голоднюка». Прем’єра відбулася 19 лютого на UA:Перший.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2838
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Не байдужий
2612 дн. тому
зразу видно, що призначили "козла відпущення". Чому ніхто не питається, хто стріляв в міліцію!!? Видно лінію журналістів, яку вони гнуть (вже винуватий)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду