ZIK виграв у суді справу в підприємства братів Дубневичів

ZIK виграв у суді справу в підприємства братів Дубневичів

21 Лютого 2017
1498
21 Лютого 2017
17:25

ZIK виграв у суді справу в підприємства братів Дубневичів

1498
Інформаційна агенція ZIK (ТОВ «Західна інформаційна корпорація») виграла судову справу в ТОВ «Корпорація КРТ», яку пов’язують з депутатами, братами- бізнесменами Дубневичами
ZIK виграв у суді справу в підприємства братів Дубневичів
ZIK виграв у суді справу в підприємства братів Дубневичів

Про це повідомляє ІА ZIK.

Справу розглядала колегія суддів у складі Михайла Малетича, Ігоря Плюшка та Світлани Самусенко. Суд своїм рішенням залишив в силі рішення попередньої інстанції, визнавши претензії ТОВ «Корпорація КРТ» до журналістів IA ZIK необґрунтованими.

Судова тяганина у справі тривала понад рік. ТОВ «Корпорація КРТ» подала в суд на ZIK на початку 2016 року через розслідування ІА ZIK під назвою «Конверт розпечатано» від 18 грудня 2015 року. У матеріалі були оприлюднені дані про причетність підприємств братів Дубневичів до роботи одного з великих «конвертаційних центрів» та вимивання з його допомогою з бюджету «Укрзалізниці» мільйонів гривень щороку.

Юристи копорації вимагали у журналістів спростувати нібито неправдиві дані, після відмови – подали до суду. Колегія Господарського суду Львівської області у складі суддів Мар’яна Короля, Миколи Синчука та Романа Крупника вирішила справу на користь корпорації.

ІА ZIK подала апеляцію на рішення Господарського суду Львівської області. 20 грудня 2016 року Львівський апеляційний господарський суд скасував рішення та відмовив в задоволенні позову «Корпорації КРТ» в повному обсязі.

Корпорація подала касацію до Вищого господарського суду України, який залишив у силі рішення Львівського апеляційного господарського суду.

Нагадаємо, власник медіахолдингу ZIK Петро Димінський офіційно вказав себе кінцевим бенефіціаром ТОВ «ТРК “Нові комунікації”» - компанії, яка володіє ліцензією на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3 з логотипом Z.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1498
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду