На півострові відновила роботу газета «Новый Крым» без девізу про Росію

На півострові відновила роботу газета «Новый Крым» без девізу про Росію

20 Лютого 2017
902
20 Лютого 2017
16:40

На півострові відновила роботу газета «Новый Крым» без девізу про Росію

902
В окупованому Росією Криму почала виходити газета «Новый Крым», яка 2016 року повідомляла про те, що закривається через «складне становище»
На півострові відновила роботу газета «Новый Крым» без девізу про Росію
На півострові відновила роботу газета «Новый Крым» без девізу про Росію

Про це повідомляє «Крим.Реалії»

Як зазначено на сайті видання, газета відновила свою роботу без девізу «Во славу Росси», який раніше знаходився у правому верхньому кутку видання. Попередні 118 випусків газети мали такий девіз. Про це свідчить архів, сформований на сайті газети.

 «Перший номер газети «Новий Крим» вийшов в середині лютого 2017 року, зміни торкнулися як зовнішнього вигляду газети, так і її змісту. Раніше газета виходила з періодичністю один раз на тиждень, тепер видання планують випускати раз на місяць. У першому випуску газети 2017 року, переважно, опубліковані рекламні статті, бізнес-публікації, а також розділ з політичними матеріалами. На даний момент заявлений тираж в 5 тисяч примірників. На сторінці газети в Фейсбуці повідомляється, що видання має намір змінити формат роботи», – повідомляє про зміни газети «Крим.Реалії».

В повідомленні редакції сказано, що «новий дизайн і наповнення газети приверне велику кількість активних читачів».

Про закриття газети «Новый Крым» «у зв'язку зі складним матеріально-технічним становищем редакції» стало відомо на початку листопада 2016 року.

Тижневик «Новый Крым» почав роботу на півострові в серпні 2014 року. Редакційна політика видання полягала в підтримці подій, які відбувались в Криму. Щотижневий тираж видання становив 10 000 примірників.

За інформацією з відкритих джерел, зазначає вдиання, засновником і видавцем газети було ТОВ «Новый Крым». Фактичним власником видання називали екс-гендиректора компанії «Чорноморнефтегаз», кримського підприємця, власника мережі АЗС «ТES» Сергія Бейма.

Як писав «Детектор медіа», у Криму буде виходити українська газета. Директорка створеного окупаційною владою в Криму медіацентру ім. Гаспринського Оксана Лобода заявила, що пропозиція виходу на півострові газети українською мовою надійшла від організації «Українська громада Криму». Медіацентр планує сплачувати витрати на друк видання, яке має вихидити раз на квартал накладом 500 екземплярів.

Фото: «Крим.Реалії»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
902
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду