В Україні створили онлайн-посібник для журналістів, які пишуть про екологію

В Україні створили онлайн-посібник для журналістів, які пишуть про екологію

15 Лютого 2017
1632
15 Лютого 2017
09:00

В Україні створили онлайн-посібник для журналістів, які пишуть про екологію

1632
Інформаційне агентство «Варіанти» спільно з партнерами створили онлайн-посібник для журналістів, які висвітлюють екологічну тематику
В Україні створили онлайн-посібник для журналістів, які пишуть про екологію
В Україні створили онлайн-посібник для журналістів, які пишуть про екологію

Про це йдеться на сайті агентства, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Посібник «Як писати про екологію в нових медіа» було представлено у Львові для студентів факультету журналістики НУ ім.Франка, а також факультету журналістики НУ «Львівська політехніка».

Посібник складається з трьох частин. Перша – про законодавчу базу, а також роз’яснення, що таке екологічна інформація, режими доступу до екологічної інформації, інструкції, як правильно скласти запит на інформацію або ж подати звернення.  

Друга частина присвячена написанню мультимедійного репортажу на екологічну тематику. В цій частині журналісти знайдуть кращі світові практики, посилання на ресурси і сервіси, які допоможуть в обробці зібраних матеріалів, а також рекомендації щодо побудови сюжетної лінії й використання мультимедійних додатків.

Третя частина присвячений використанню інноваційних технологій, а саме дронів, в роботі екологічних журналістів. Журналісти знайдуть інформацію, як підготувати дрон до роботи, як правильно провести зйомку дроном, а також за допомогою яких програм і сервісів обробити отримані матеріали.  Окрім того, в цьому розділі містяться інструкції з роботи зі супутниковими знімками, а також поради зі створення ортофотопланів і 3-D панорам.

В основу посібника покладено матеріали тренінгів проекту “Школа інноваційного екологічного репортажу”, яку підтримав Freedom House.

З посібником «Як писати про екологію в нових медіа» можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, за результатами моніторингу ІМІ, що проводився у вересні 2016 року, лише 1% матеріалів у загальноукраїнських інтернет-ЗМІ стосуються екологічної проблематики.

У січні Представництво Європейського Союзу в Україні запропонувало журналістам скористатися розробленим посібником, в якому зібрана інформація про інституції ЄС, програми та проекти, лобістські організації та асоціації, а також європейські та українські аналітичні центри.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1632
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду