Міноборони обмежило доступ журналістів на позиції ЗСУ в Авдіївці

Міноборони обмежило доступ журналістів на позиції ЗСУ в Авдіївці

6 Лютого 2017
1263
6 Лютого 2017
19:26

Міноборони обмежило доступ журналістів на позиції ЗСУ в Авдіївці

1263
Міністерство оборони України (МОУ) через ускладнення ситуації тимчасово обмежило доступ журналістів на передові позиції військових Збройних сил України (ЗСУ) в місті Авдіївці (Донецька область).
Міноборони обмежило доступ журналістів на позиції ЗСУ в Авдіївці
Міноборони обмежило доступ журналістів на позиції ЗСУ в Авдіївці

Про це повідомила речниця МОУ Оксана Гаврилюк у Facebook.

«В Авдіївці на передовій досить складна ситуація. Представників преси ми поки туди пустити не можемо», - написала вона.

Водночас Оксана Гаврилюк стверджує, що оператору Міноборони вдалося відзняти відео, яке доводить застосування російсько-терористичними силами забороненого озброєння.

«Є відео-докази застосування зі сторони російсько-окупаційних військ озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Посилання можна отримати у мене, в Управлінні комунікацій та преси МО, або Прес-центрі АТО. Відео чорнове», - написала вона.

Нагадаємо, за рішенням міністра оборони України в місті Авдіївці (Донецька область) розгорнуто прес-центр, у якому зв’язківці Збройних Сил України налаштували швидкісний інтернет.

Як повідомляє міністерство, з прес-центру журналісти зможуть оперативно передати матеріали в редакцію, відпочити, випити чаю чи кави.

Довідкова інформація за телефоном: +38 098 286 98 58.

Раніше Міністерство інформаційної політики України (МІП) висловило подяку всім журналістам, які зараз знаходяться в Авдіївці та, ризикуючи своїм життям, виконують свої професійні обов’язки – за словами відомства, «доносять світу правду про обстріли мирного населення та порушення перемир’я з боку країни-агресора на Сході України».

МІП також звертає увагу журналістів, які працюють в зоні АТО, що для власної безпеки слід тримати зв’язок із прес-центром АТО - вчасно подавати маршрути, місця географічного розташування, а також обов’язково використовувати засоби особистого захисту під час роботи.

ЗМІ у разі необхідності, звертатися за допомогою до прес-центру Міноборони в зоні АТО за телефоном: +38 068 187 93 57.

Прес-центр штабу АТО також звернувся до журналістів з проханням дотримуватися заходів безпеки, заздалегідь повідомляти про маршрути руху та мати при собі шоломи і бронежилети.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1263
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду