Від кримінальної справи адвоката журналіста Миколи Семени врятував широкий резонанс

Від кримінальної справи адвоката журналіста Миколи Семени врятував широкий резонанс

5 Лютого 2017
1213
5 Лютого 2017
17:33

Від кримінальної справи адвоката журналіста Миколи Семени врятував широкий резонанс

1213
В окупованому Криму проти адвоката Еміля Курбедінова, який також захищає журналіста Миколу Семену, швидше за все збиралися відкрити кримінальну справу, однак відпустили після широкого резонансу.
Від кримінальної справи адвоката журналіста Миколи Семени врятував широкий резонанс
Від кримінальної справи адвоката журналіста Миколи Семени врятував широкий резонанс

Таку думку висловив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров в ефірі каналу «112 Україна».

«Ми припускали, що відносно їх (Курбедінова і Салієва. - Ред.) буде відкрито кримінальну справу - аж надто широким фронтом із страхітливими елементами проводилися обшуки. А при адміністративних справах обшуки зазвичай не проводяться, їх проводять при кримінальних справах. Але широкий резонанс, мабуть, не дозволив окупаційній владі відкрити кримінальну справу, обмежилися адміністративною», - заявив він.

Ільмі Умеров вважає, що метою затримання адвоката було залякування кримськотатарського населення півострова.

«Мета одна - налякати все населення Криму, кримських татар, його захисників, які наважуються брати політичні кримінальні справи у цій ситуації. Також, щоб адвокати з-за меж Криму, наприклад з Москви, теж подумали, перш, ніж погоджуватися на якісь політичні процеси», - заявив він.

Сьогодні, 5 лютого, в окупованому  Росією Криму Еміль Курбедінов, адвокат журналіста Миколи Семени, вийшов  з Сімферопольського ізолятора тимчасового утримання (ІТУ) після того, як він відбув увесь термін адміністративного арешту – 10 діб.

Водночас російські силові структури в Криму продовжили утримання під арештом техніки адвокатів Едема Семедляєва та Еміля Курбедінова.

Як писав «Детектор медіа», у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ».

20 січня в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою «Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму», в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності. 

6 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова. Пізніше в його будинку та офісі пройшли обшуки. Під час обшуків було вилучено всю техніку.

Залізничний районний суд Сімферополя в окупованому Росією Криму обрав запобіжний захід Емілю Курбедінову. Адвоката заарештували на 10 діб.

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що не бачить порушень прав підзахисних через арешт адвоката Еміля Курбедінова.

На фото – Ільмі Умеров

Фото:АР

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1213
Читайте також
28.01.2017 12:06
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 926
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду