Звільнений з-під арешту адвокат Миколи Семени заявив, що продовжить роботу

Звільнений з-під арешту адвокат Миколи Семени заявив, що продовжить роботу

5 Лютого 2017
1223
5 Лютого 2017
13:47

Звільнений з-під арешту адвокат Миколи Семени заявив, що продовжить роботу

1223
Адвокат журналіста Миколи Семени Еміль Курбедінов, який сьогодні, 5 лютого, був звільнений після 10-добового арешту в окупованому Росією Криму, повідомив, що продовжить свою правозахисну діяльність.
Звільнений з-під арешту адвокат Миколи Семени заявив, що продовжить роботу
Звільнений з-під арешту адвокат Миколи Семени заявив, що продовжить роботу

Про це він сказав у коментарі виданню «Крим.Реалії».

«Я дуже сильно відчував підтримку людей, які залишилися тут, підтримку сім'ї, підтримку колег, підтримку журналістів.  Дуже сильно я це відчував. І коли до мене приходив адвокат, він давав мені виписки і показував, що відбувається взагалі поза стінами, де я сиджу. Я радий, що все-таки громадянське суспільство не вмерло, громадянське суспільство живе, і воно може сказати своє слово. І це дуже сильно, я думаю, вплинуло на подальший результат», - сказав Еміль Курбедінов після звільнення.

Він сказав, що продовжить свою діяльність адвоката. При цьому він зауважив, що деякі його підзахисні вже постраждали через його 10-добовий арешт.

«Я планую продовжувати працювати в тому напрямку, який для себе обрав. Тобто я і мої колеги іншого виходу не бачимо. Ми будемо також працювати, захищати права людей, тих, хто сьогодні знаходиться за гратами ... Мене вибили з декількох процесів на час це. За цей час продовжили арешт моїм підзахисним. За кілька днів до мого арешту суд відмовив ФСБ в продовженні арешту Редвану Сулейманову. Коли мене посадили, буквально на наступний день або через день все-таки добився продовження йому арешту вже без мене. Як це було юридично зроблено, до сих пір не знаю. Але я буду це перевіряти - завтра, в понеділок вже, думаю, приступлю до роботи», - сказав адвокат.

Нагадаємо, 5 лютого, в окупованому Росією Криму Еміль Курбедінов, адвокат журналіста Миколи Семени, вийшов з Сімферопольського ізолятора тимчасового утримання (ІТУ) після того, як він відбув увесь термін арешту.

Водночас російські силові структури в Криму продовжили утримання під арештом техніки адвокатів Едема Семедляєва та Еміля Курбедінова.

Як писав «Детектор медіа», у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ».

20 січня в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою «Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму», в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності.

6 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова. Пізніше в його будинку та офісі пройшли обшуки. Під час обшуків було вилучено всю техніку.

Залізничний районний суд Сімферополя в окупованому Росією Криму обрав запобіжний захід Емілю Курбедінову. Адвоката заарештували на 10 діб.

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що не бачить порушень прав підзахисних через арешт адвоката Еміля Курбедінова.

На фото – Еміль Курбедінов з дружиною після звільнення

Фото: Facebook Антона Наумлюка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1223
Читайте також
28.01.2017 12:06
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 926
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду