МЗС України вимагає звільнення адвоката Миколи Семени

МЗС України вимагає звільнення адвоката Миколи Семени

1 Лютого 2017
1648
1 Лютого 2017
19:02

МЗС України вимагає звільнення адвоката Миколи Семени

1648
Міністерство закордонних справ України вимагає звільнити кримського адвоката, який захищає також журналіста Миколу Семену, Еміля Курбедінова, арешт якого залишив у силі 1 лютого підконтрольний Кремлю Верховний суд окупованого Криму.
МЗС України вимагає звільнення адвоката Миколи Семени
МЗС України вимагає звільнення адвоката Миколи Семени

Про це в Twitter написала речниця МЗС України Мар'яна Беца.

«Дії окупанта проти незалежних адвокатів в АРК є неприпустимими. Чергове зухвале порушення міжнародного права. Тиск на адвокатів - спроба послабити адвокатський захист наших політв'язнів. Вимагаємо звільнення Е.Курбедінова», - заявила вона.

Раніше підконтрольний Кремлю Верховний суд окупованого Криму залишив у силі рішення суду першої інстанції про застосування покарання для адвоката Еміля Курбедінова, який захищає також журналіста Миколу Семену, – 10 діб арешту.

Нагадаємо, 26 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова, коли він їхав на обшук до активіста Сейрана Салієва для надання юридичної допомоги. Пізніше будинку та офісі адвоката пройшли обшуки.

Того ж дня Залізничний районний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, визнав Еміля Курбедінова винним у поширенні екстремістських матеріалів, тобто в адміністративному порушенні за статтею 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації (Пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки) і заарештував на 10 діб. Приводом для цього стало те, що в 2013 році він зробив у соцмережі «ВКонтакте» перепост повідомлення про мітинг «Хізб ут-Тахрір» в Сімферополі.

Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення з приводу затримання в окупованому Росією Криму адвокатів Миколи Полозова та Еміля Курбедінова.

Міжнародна організація Freedom House закликає російську владу звільнити адвоката Еміля Курбедінова і активіста Сейрана Салієва.

Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що арешт адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова та активіста Салієва - це «ще один приклад погіршення ситуації з правами людини в Криму».

На сайті Кабінету міністрів України активісти розмістили електронну петицію за звільнення заарештованого в окупованому Росією Криму Еміля Курбедінова.

Правозахисна організація Amnesty International закликає до негайного і безумовного звільнення адвоката, захисника кримського журналіста Миколи Семени, Еміля Курбедінова, якого 26 січня в анексованому Росією Криму засудили до 10 діб адміністративного арешту.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська стурбована дотриманням прав на захист тих, кого захищав затриманий в окупованому Криму адвокат Еміль Курбедінов.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1648
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду