Всесвітній конгрес кримських татар виступив на захист адвокатів в окупованому Криму

Всесвітній конгрес кримських татар виступив на захист адвокатів в окупованому Криму

29 Січня 2017
1253
29 Січня 2017
11:35

Всесвітній конгрес кримських татар виступив на захист адвокатів в окупованому Криму

1253
У рамках сьомого засідання виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар було прийнято заяву щодо недавніх затримань адвокатів Еміля Курбедінова і Миколи Полозова, які захищають інтереси та права кримських татар в судах, підконтрольних окупаційному режиму. Еміль Курбедінов також є захисником кримського журналіста Миколи Семени, якого окупаційна влада Криму звинувачує у «сепаратизмі».
Всесвітній конгрес кримських татар виступив на захист адвокатів в окупованому Криму
Всесвітній конгрес кримських татар виступив на захист адвокатів в окупованому Криму

Про це йдеться у заяві Всесвітнього конгресу кримських татар, повідомляє кримськотатарське інформагентство QHA.

«Затримання і арешти адвокатів Еміля Курбедінова та Миколи Полозова, які захищають наш народ в маріонеткових судах у справах, відкритих проти кримських татар, що чинять опір окупаційному режиму, — це очевидний напад на право захисту, яке вважається святим в будь-якій правовій системі», - йдеться у заяві.

Напад окупантів на представників правосуддя порушує шосту статтю Європейської конвенції з прав людини, яка регулює право на справедливий судовий розгляд, і статті 6-11 Загальної декларації прав людини, зазначає Конгрес.

«Російська Федерація в черговий раз зі зневагою поставилася до двох найважливіших документів людства. Ці затримання і арешти ще раз довели світові, що в окупованому Криму немає більше принципів імунітету і недоторканності адвокатів, які користуються правом захисту в правових державах», - йдеться у заяві.

Всесвітній конгрес кримських татар знову рішуче засуджує арешт активіста Сейрана Салієва і незаконні дії окупаційного режиму проти адвокатів Еміля Курбедінова та Миколи Полозова.

Нагадаємо, 26 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова. Пізніше в його будинку та офісі пройшли обшуки. Він був визнаний винним в адміністративному порушенні за статтею 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації (Пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки) і заарештований на 10 діб. 

Крім того, в Бахчисараї суд заарештував на 12 діб затриманого вранці в четвер, 26 січня, кримськотатарського активіста Сейрана Салієва. Його визнали винним за двома статтями (20.29 КоАП Росії (поширення екстремістських матеріалів) і 20.3 КоАП Росії (пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій).

Міжнародна організація Freedom House закликає російську владу звільнити адвоката Еміля Курбедінова і активіста Сейрана Салієва.

Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що арешт адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова та активіста Салієва - це «ще один приклад погіршення ситуації з правами людини в Криму».

На сайті Кабінету міністрів України активісти розмістили електронну петицію за звільнення заарештованого в окупованому Росією Криму Еміля Курбедінова – адвоката кримського журналіста Миколи Семени.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1253
Читайте також
28.01.2017 12:06
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 927
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду