Парасюк судитиметься з інформагентством ZIK через сюжет телеканалу ZIK

Парасюк судитиметься з інформагентством ZIK через сюжет телеканалу ZIK

20 Січня 2017
1750
20 Січня 2017
16:20

Парасюк судитиметься з інформагентством ZIK через сюжет телеканалу ZIK

1750
Редакція інформаційного агентства ZIK отримала копію позовної заяви народного депутата Володимира Парасюка про захист честі, гідності та ділової репутації.
Парасюк судитиметься з інформагентством ZIK через сюжет телеканалу ZIK
Парасюк судитиметься з інформагентством ZIK через сюжет телеканалу ZIK

Про це повідомляє сайт ZIK.

Підставою для звернення в суд, згідно з позовною заявою, став ролик телеканалу ZIK «Володимир Парасюк, народний депутат України» з телепрограми «По той бік».

Претензії до журналістів депутат висуває у трьох пунктах, і стосуються вони автомобілів, якими він користується, житла, яке винаймає у Києві, та виконання депутатських обов’язків.

«Вищенаведена інформація порушує мої особисті права, що виражається в упередженому ставленні моїх виборців до мене, а саме в моїх громадських приймальнях, на зустрічах з виборцями лунають висновки про мою співпрацю з олігархами, недобросовісне виконання депутатських обов’язків тощо. У зв’язку з неправомірним поширенням Відповідачем широкому колу осіб недостовірної інформації відносно мене, я знаходжусь в стані постійного нервового напруження та стресу, що негативно впливає на виконання моїх посадових обов’язків та на повагу громадян», – йдеться у позові.

Моральну шкоду депутат оцінив у 20 тис. грн.

У коментарі представнику ІМІ у Львівській області Володимир Парасюк пояснив, що неправдивою, на його думку, є «інформація про автомобіль, яким я користуюся, завищена (у програмі ZIK - ред.) ціна мінімум у три рази… Вони в прямому розумінні слова сказали, що автомобіль коштує біля мільйона. Мій автомобіль, згідно з ринковими цінами, коштує всього на всього трішки більше, ніж 250 тисяч гривень. Мене це обурило. Так само з відвідуванням (засідань ВРУ - ред.). Дуже рідко пропускаю, вони сказали, що у мене там дуже неправильне відвідування».

Згідно з електронною декларацією про майно і доходи Володимир Парасюк користується автомобілем Skoda Superb 2011 року випуску. Автомобіль офіційно зареєстрований на чоловіка сестри депутата. Згідно з офіційною декларацією, автомобіль на момент придбання коштував 353 тис. грн. Однак зараз автомобіль цієї моделі коштує від 689 тисяч до 1 млн 373 тис. в залежності від комплектації.

Стосовно відвідувань, зазначає представник ІМІ, то у своїй програмі журналісти використали інформацію з офіційного сайту ВРУ. Згідно з даними електронної реєстрації, депутат пропустив 66% засідань, тоді як згідно з письмовою реєстрацією лише 17%.

Нагадаємо, 19 січня стало відомо, що генеральний директор столичного палацу «Україна» Роман Недзельський подав позов до суду на сайт Depo.ua та музичного продюсера Олександра Ягольника.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1750
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду