Human Rights Watch визначила обрання Трампа як головну загрозу правам людини

Human Rights Watch визначила обрання Трампа як головну загрозу правам людини

15 Січня 2017
1173
15 Січня 2017
12:02

Human Rights Watch визначила обрання Трампа як головну загрозу правам людини

1173
Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) назвала обрання президентом США Дональда Трампа головною загрозою для прав людини, підкресливши, що передвиборча кампанія мільярдера стала «яскравою ілюстрацією політики нетерпимості». Відповідні висновки містяться в 687-сторінковій доповіді HRW, що пропонує оцінку подій , які відбулися в світі у 2016 році.
Human Rights Watch визначила обрання Трампа як головну загрозу правам людини
Human Rights Watch визначила обрання Трампа як головну загрозу правам людини

Про це повідомляє DW.com.

«Обрання Дональда Трампа президентом США, що послідувало за кампанією з розпалювання ненависті і нетерпимості, а також зростання впливу політичних партій в Європі, які заперечують універсальні права людини, поставили в небезпеку правозахисну систему, що склалася після (Другої світової. - Ред.) Війни», - відзначається в документі, оприлюдненому 12 січня.

За словами виконавчого директора Human Rights Watch Кеннета Рота, в передвиборчих промовах Трампа фігурували пропозиції, які, в разі їх реалізації, завдадуть «шкоду мільйонам людей». Може йтися про масову депортацію мігрантів, обмеження прав жінок і свободи ЗМІ, застосуванні тортур, пояснив Рот.

При цьому в HRW попереджають, що в Європі також є політики, які прагнуть прийти до влади, використовуючи заклики до расизму, ксенофобії, шовінізму та націоналізму. Популісти оперують подібними поняттями, проголошуючи їх заставами боротьби з безробіттям, терактами і змінами в культурологічній парадигмі, проте в дійсності ці твердження «відкривають найбільш ймовірну дорогу до тиранії», резюмував Кеннет Рот.

Нагадаємо, канал CNN з посиланням на власні джерела серед американських чиновників опублікував новину про те, що в у російських спецслужб може бути компрометуюча інформація про Дональда Трампа особистого та фінансового характеру.

Згодом сайт BuzzFeed оприлюднив цю доповідь повністю. Документ заснований на даних колишнього співробітника спецслужб, який стежив за Трампом під час його візиту до Москви в 2013 році. Зокрема у доповіді стверджується, що російські спецслужби прослуховували номер в готелі Ritz Carlton, куди Трамп запрошував секс-працівниць. Британський еротичний журнал Penthouse оголосив про винагороду в 1 мільйон доларів за це відео.

Сам Дональд Трамп заперечив правдивість документів, написавши у своєму Twitter акаунті: «Фейкові новини - тотальне політичне полювання на відьом!». Водночас  у США розгорнулась дискусія, чи варто було BuzzFeed публікувати доповідь з компроматом на Трампа.

На своїй першій прес-конференції, обраний президент Дональд Трамп відмовився відповідати на питання від кореспондента CNN Джима Акости, назвавши телеканал «фейковим».

На фото - Дональд Трамп

Фото: Reuters

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1173
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду