Компромат на Трампа збирав також колишній журналіст Wall Street Journal

Компромат на Трампа збирав також колишній журналіст Wall Street Journal

14 Січня 2017
1306
14 Січня 2017
16:20

Компромат на Трампа збирав також колишній журналіст Wall Street Journal

1306
Колишній агент британської розвідки Кристофер Стіл, який розслідував зв’язки Дональда Трампа з Кремлем, був настільки стурбований знайденою інформацію, що вирішив поділитися нею з розвідками Британії та США. Так само діяв колишній журналіст Wall Street Journal Глен Сімпсон.
Компромат на Трампа збирав також колишній журналіст Wall Street Journal
Компромат на Трампа збирав також колишній журналіст Wall Street Journal

Про це повідомляє британське видання The Independent із посиланням на власні джерела, пише «Європейська правда».

Спершу Кристофер Стіл виконував завдання політичних опонентів Дональда Трампа, але згодом дійшов висновку, що такий матеріал не повинен бути лише в руках політиків, але є питанням національної безпеки обох країн.

За даними видання, Стіл був незадоволений тим, що в ФБР в цілому ігнорували його повідомлення, але натомість приділяли багато уваги розслідування скандалу з електронною поштою суперника Трампа на виборах Гілларі Клінтон. У результаті Стіл продовжив збирати відомості про Трампа, але, втративши замовників, робив це безкоштовно.

Так само діяв і його американський колега Глен Сімпсон – колишній журналіст Wall Street Journal,  який очолює компанію Fusion GPS. Ця фірма в 2015 році теж збирала відомості на замовленням опонентів Трампа, а в 2016 році з нею об'єднав зусилля Стіл.

Місцезнаходження Кристофера Стіла на даний момент невідомо. Видання відзначає, що його активно критикують британські консерватори, які вважають, що колишній розвідник намагається своєю роботою перешкодити британському прем'єру Терезі Мей налагодити співпрацю з Дональдом Трампом.

Нагадаємо, канал CNN з посиланням на власні джерела серед американських чиновників опублікував новину про те, що в у російських спецслужб може бути компрометуюча інформація про Дональда Трампа особистого та фінансового характеру.

Згодом сайт BuzzFeed оприлюднив цю доповідь повністю. Документ заснований на даних колишнього співробітника спецслужб, який стежив за Трампом під час його візиту до Москви в 2013 році. Зокрема у доповіді стверджується, що російські спецслужби прослуховували номер в готелі Ritz Carlton, куди Трамп запрошував секс-працівниць. Британський еротичний журнал Penthouse оголосив про винагороду в 1 мільйон доларів за це відео.

Сам Дональд Трамп заперечив правдивість документів, написавши у своєму Twitter акаунті: «Фейкові новини - тотальне політичне полювання на відьом!». Водночас  у США розгорнулась дискусія, чи варто було BuzzFeed публікувати доповідь з компроматом на Трампа.

На своїй першій прес-конференції, обраний президент Дональд Трамп відмовився відповідати на питання від кореспондента CNN Джима Акости, назвавши телеканал «фейковим».

На фото - Дональд Трамп

Фото: Reuters

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1306
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду