У Москві  затримали й оштрафували  журналіста телеканалу «Дождь»

У Москві затримали й оштрафували журналіста телеканалу «Дождь»

2 Січня 2017
1296

У Москві затримали й оштрафували журналіста телеканалу «Дождь»

1296
Перовський районний суд Москви визнав кореспондента телеканалу «Дождь» Василя Полонського винним за статтею 19.3 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення та призначив йому штраф у розмірі 600 рублів.
У Москві  затримали й оштрафували  журналіста телеканалу «Дождь»
У Москві  затримали й оштрафували  журналіста телеканалу «Дождь»

Про це йдеться в повідомленні на сайті каналу.

Під час засідання суду, яке проходило у відкритому режимі, суддя прийняла рішення видалити із залу пресу, пояснивши це тим, що журналісти не можуть вести аудіозапис засідань.

Тим часом, згідно з пунктом 13 постанови пленуму Верховного суду РФ, присутні на засіданні особи, «які фіксують його хід у письмовій формі або за допомогою засобів аудіозаписи», не зобов'язані повідомляти суд і отримувати у нього дозвіл на це.

Василя Полонського затримали напередодні в парку Кусково Москви. Туди він приїхав для зйомки сюжету про вирубку дерев.

Після затримання Василя Полонського доставили в ОВД «Вешняки» і склали на нього протокол за статтею 19.3 КоАП (непокора законному розпорядженню співробітника поліції). Максимальне покарання за цією статтею становить 15 діб арешту.

Незадовго до цього в парку затримали 11 активістів, які виступають проти вирубки дерев. Їх, як і кореспондента «Дождя», звинуватили в непокорі вимозі співробітника поліції.

Нагадаємо, 25 листопада редакція телеканалу «Дождь» повідомила, що в контрольованому бойовиками «ДНР» Донецьку зникла знімальна группа у складі Сергія Єрженкова і Василя Полонського.

Перед зникненням Василь Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана так званим «Міністерством державної безпеки ДНР».

Пізніше  сайт так званого «Міністерства державної безпеки ДНР» повідомив, що журналісти російського телеканалу «Дождь» Сергій Єрженков і Василь Полонський видворені з території «ДНР» до Росії. Причиною виселення стало «необ'єктивне і провокаційне» висвітлення ситуації в «ДНР». Їм заборонили в'їзд в «ДНР».

Вранці 26 листопада стало відомо, що журналісти «Дождя» перебувають в Ростові-на-Дону (Росія) і вийшли на зв'язок з редакцією телеканалу.

Згодом журналісти розповіли, що їх допит проводили троє співробітників «МДБ». Вони переглянули відеозаписи знімальної групи «Дождя» і видалили їх. Також вони заблокували телефон Василя Полонського, зламали телефон і заблокували ноутбук Сергія Єрженкова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1296
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду