Українські активісти провели у Нью-Йорку акцію на підтримку Сенцова

Українські активісти провели у Нью-Йорку акцію на підтримку Сенцова

2 Січня 2017
1638

Українські активісти провели у Нью-Йорку акцію на підтримку Сенцова

1638
Біля будівлі російського консульства в Нью-Йорку (США) 31 грудня активісти провели акцію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, якого у Росії засуджено до 20 років ув’язнення через сфальсифіковане звинувачення у тероризмі.
Українські активісти провели у Нью-Йорку акцію на підтримку Сенцова
Українські активісти провели у Нью-Йорку акцію на підтримку Сенцова

Про це на сторінці Free Oleg Sentsov у Facebook повідомив Андрій Загданський.

«Олеже, про тебе думають в Нью-Йорку і чекають твого звільнення! Наш маленький, але дружний flashmob на підтримку незаконно засудженого Олега Сенцова біля порогу російського консульства в Нью-Йорку. Спасибі всім, хто прийшов! Спасибі всім, хто хотів прийти, але не зміг або запізнився. Ми прийдемо сюди ще», - написав він.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. 

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія і Україна продовжують переговори щодо обміну різних кандидатур. Він висловив сподівання, що «спільна робота» ведеться також із повернення в Україну засудженого у Росії Олега Сенцова. За його словами, остаточні рішення з російського боку буде приймати Володимир Путін.

У жовтні 2016 року заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов повідомив, що міністерство юстиції РФ заявляє про неможливість передати Україні засудженого до 20 років тюрми українського режисера Олега Сенцова. Водночас сестра політв'язня Кремля Олега Сенцова Наталія Каплан, яка зараз проживає в Києві, підтвердила, що її брат має тільки український паспорт. За її словами, довідку про начебто «російське громадянство» українського режисера видав слідчий ФСБ Росії.

Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що ініціюватиме розширення персональних санкцій проти чиновників Росії, якщо засуджені українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко не будуть повернені Україні.

9 грудня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на прес-конференції в ході міністерської зустрічі ОБСЄ допустив, що українські політв’язні можуть бути обміняні на росіян, які перебувають в Україні.

На фото - під час акції

Фото: Free Oleg Sentsov у Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1638
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду