Сейм Польщі скасував заборону на присутність журналістів у парламенті

Сейм Польщі скасував заборону на присутність журналістів у парламенті

20 Грудня 2016
1336
20 Грудня 2016
19:21

Сейм Польщі скасував заборону на присутність журналістів у парламенті

1336
Сейм, нижня палата парламенту Польщі, скасував тимчасову заборону на присутність журналістів у будівлі парламенту.
Сейм Польщі скасував заборону на присутність журналістів у парламенті
Сейм Польщі скасував заборону на присутність журналістів у парламенті

Про це йдеться у заяві від 20 грудня, поширеній прес-службою Сейму, повідомляє «Тиждень» з посиланням на Reuters.

Зазначається, що будь-які подальші зміни в правилах, що регулюють доступ журналістів, будуть здійснюватися лише після попередніх консультацій зі ЗМІ.

«Нещодавно введені зміни, пов'язані з доступом журналістів до будівлі Сейму, наразі є не обов'язковими», - йдеться в заяві.

Водночас Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що лідери правлячої націонал-консервативної партії Польщі «Право і Справедливість» (PiS) не обмежуватимуть доступу журналістів до парламенту країни.

Нагадаємо, 31 грудня 2015 року маршалок Сейму Марек Кухчинський, який представляє правлячу партію «Право і справедливість», своїм розпорядженням вніс зміни до регламенту роботи Сейму, який забороняє журналістам доступ до кулуарів.

У грудні 2016 року правляча партія Польщі «Право і Справделивість» заявила про намір створити у 2017 році медійний центр, який стане ключовим місцем взаємодії політиків і журналістів. Таким чином нинішня влада планувала обмежити журналістам доступ до будівлі Сейму.

16 грудня депутати опозиційних партій «Громадянської платформи» (РО) і «Сучасна» (.N) заблокували трибуну Сейму, протестуючи таким чином проти рішення маршалка Сейму обмежити доступ до зали засідань для більшості польських ЗМІ окрім інформаційних телеканалів.

В ніч на суботу під будівлею Сейму у Варшаві зібралися понад дві тисячі протестувальників, які заблокували виходи з парламенту. Однак поліція їх відтіснила, і депутати правлячої партії змогли залишити Сейм.

Після цього спікер польського Сейму Марек Кухчинський видав заборону на доступ журналістів до парламенту у вихідні, 17 і 18 грудня.

Пізніше стало відомо, що у  понеділок, 19 грудня, відбудуться переговори маршалка польського Сенату Станіслава Карчевського з представниками засобів масової інформації щодо організації роботи журналістів у Сеймі.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1336
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду