«Місто вечірнє» заявляє, що прихильниця саєнтології погрожує журналісту

«Місто вечірнє» заявляє, що прихильниця саєнтології погрожує журналісту

12 Грудня 2016
2581
12 Грудня 2016
17:49

«Місто вечірнє» заявляє, що прихильниця саєнтології погрожує журналісту

2581
Видання «Місто вечірнє» з міста Володимира-Волинського (Волинська область) заявляє, що прихильниця саєнтології Наталія Шандалко вимагала від головного редактора газети звільнити кореспондента видання Олексія Біянова через матеріали про це релігійно-філософське вчення.
«Місто вечірнє» заявляє, що прихильниця саєнтології погрожує журналісту
«Місто вечірнє» заявляє, що прихильниця саєнтології погрожує журналісту

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Як інформує «Місто вечірнє», причиною обурення Наталія Шандалко стали дві публікації: «Саєнтологія: нова релігія чи комерційна організація?» і «"Вовки, які терзають Христове стадо”, – священик про послідовників саєнтології».

За інформацією видання, Наталія Шандалко є прихильницею руху і погрожує журналісту «війною» за критику її намагання поширювати вчення у закладах міста.

Як повідомив ІМІ Олексій Біянов, після оприлюднення на сайті «Міста вечірнього» факту вимагання його звільнення Наталія Шандалко почала домовлятися з ним про зустріч, аби все мирно з’ясувати. Однак журналіст зазначає, що після погроз і вимог його звільнення подальше спілкування може відбуватися лише публічно. Кореспондент попередив, якщо Наталія Шандалко буде надалі здійснювати тиск на його журналістську діяльність, він звернеться до правоохоронних органів.

Видання опублікувало також коментар Олександра Бурмагіна, юриста Інституту розвитку регіональної преси: «Ніхто не має права тиснути на редакцію чи вимагати звільнити журналіста. Якщо хтось погрожує, вимагає зняти інформацію чи втрутитися у контент – це може бути розцінене як цензура. Це порушення ст. 24 закону України «Про інформацію». Якщо хтось буде погрожувати або пробувати вплинути на журналіста чи редакцію, то тут можуть бути ознаки злочину згідно із ст. 171 або ст. 345-1 Кримінального кодексу України. Відповідальність у таких випадках – від штрафів до позбавлення волі до 5 років. Усе залежить від інтенсивності і агресивності погроз. Я радив би вам, якщо будуть продовжуватись такі дзвінки чи звернення, писати заяву про злочин до поліції».

Медіаюрист ІМІ Максим Ратушний зазначив, що подібні спроби впливу та втручання у роботу редакції, а тим паче щодо питань кадрової політики ЗМІ, є необґрунтованими і незаконними.

«Залежно від обставин справи, а саме залежно від предметності погроз у вигляді “війни”, у даному випадку могли мати місце як звичайна спроба впливу на журналіста та тиск на нього, так і можливим є розглядати факти погроз щодо журналіста, у зв'язку з виконанням ним його професійних обов'язків. Важливо тримати рівень публічності даного конфлікту і надалі та з'ясувати усі обставини таких вимог звільнення та погроз “війною”», - прокоментував Максим Ратушний.

Нагадаємо, начальниця відділу культури Рожищенської районної державної адміністрації Волинської області Тетяна Новосад звернулася до поліції із заявою, в якій стверджує, що на сайті «Район.Рожище» інформація про її причетність до «Партії регіонів» неправдива.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2581
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Христина
1699 дн. тому
Випадково прочитала коментар. Ми теж були в цьому таборі. Після багатьох розповідей дитини про дивні лекції, які їм читали, почала шукати інформацію про цю даму та її вожатого. Вони ж намагаються привертати в свою секту дітей. Витяг зі статті: "Саєнтологи вирішили освоювати український простір у вигляді лекцій та бесід у школах." Що й спостерігаємо в нашому місті. Чи не читає пані Наталія лекцій? Секту тільки назвали репетиторським центром!
Я
1702 дн. тому
Чого варті лише ті табір Лідера цієї пані в які вона возить діток. Голодні, холодні, вожаті розпивають спиртні напої!!! Діти хворіють, а батьків не повідомляють!!! жодної медичної допомоги!! Повна антисанітарія, бруд! Дитина блює кілька годин, і лише після того як починає блювати кров’ю викликають швидку!!Інша - добу з температурою! Головне, грошиків побільше зібрати, і більше нічого святого!!! І дітей заставити мовчати.... Вчити їх, що жаліються батькам - слабаки!!! А те, що чужі дітри приїзджають з таких таборів з букетом - в кого понос, в кого рвота кров’ю, в кого запалення , ангіни - це результат перебування в таборі Лідера...Ця пані має наглість батькам писати "У вас тепличні діти, ми намагалися зробити з них майбутьнє, Що ж що посіяли, те пожнете!!!" Сподіваюся, що все-таки хтось прочитає і не буде віддавати свою дитину в цей жах!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду