Редакцію «РБК-Україна» анонім застеріг від публікацій компромату Онищенка

Редакцію «РБК-Україна» анонім застеріг від публікацій компромату Онищенка

10 Грудня 2016
2786
10 Грудня 2016
15:01

Редакцію «РБК-Україна» анонім застеріг від публікацій компромату Онищенка

2786
Головний редактор об’єднаної редакції «РБК-Україна» Валерій Калниш заявляє, що його видання отримало анонімні погрози, пов’язані із застереженням щодо публікації новин, пов’язаних з народним депутатом від «Волі народу» Олександром Онищенком, який звинувачує Президента України Петра Порошенка у політичній корупції.
Редакцію «РБК-Україна» анонім застеріг від публікацій компромату Онищенка
Редакцію «РБК-Україна» анонім застеріг від публікацій компромату Онищенка

Про це Валерій Калниш написав у своєму Facebook.

«Просимо ваше видання не публікувати будь-які новини, пов'язані з Онищенком Олександром. В іншому випадку у вас будуть великі неприємності. Онищенко громадянин РФ, в разі будь-яких ваших зв'язків з ним ви будете відповідати за законом. Думайте про себе і вашу сім'ю в першу чергу!!!», - йдеться у повідомленні.

У відповідь Валерій Калниш заявив, що новини про Олександра Онищенка будуть і далі публікуватися в залежності від їх суспільної важливості.

«На загальний адресу РБК-Україна прийшов ось такий лист. З погрозами з приводу новин по Онищенко. Варіантів може бути декілька: або пишуть ті, хто "за" Онищенко; або ті, хто "проти" нього, але хочуть, щоб думали, що "за"; просто му**ки. У будь-якому випадку сигнал прийнятий і не сприйнятий як керівництво до дії. Новини і замітки про Онищенка будуть публікуватися рівно так, як він цього заслуговує, в незалежності від загроз будь-яких му**ків (до якого б табору по відношенню до Онищенка вони не належали)», - написав Валерій Калниш.

Як відомо, Олександр Онищенко, який знаходиться за кордоном, заявив, що через нього Адміністрація Президента здійснювала підкуп депутатів заради певних голосувань. Він зазначив, що готовий передати ці матеріали НАБУ.

За даними джерел «Дзеркало тижня», з близького кола колишнього народного депутата Олександра Онищенка, який таємно документував аудіо- і відео компромат проти Петра Порошенка і осіб з його оточення Ігоря Кононенка і Макара Пасенюкабізнесмен має записи щодо торгів з продажу каналу «112 Україна».

9 грудня газета Kyiv Post опублікувала матеріал про заяви Онищенка, у якому також містяться його звинувачення на адресу депутата від БПП Ігоря Кононенка.

Водночас британська адвокатська компанія Atkins Thomson застерегла «Українську правду» від публікацій звинувачень депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка на адресу Президента України Петра Порошенка.

Раніше британський журналіст Максим Такер заявив, що адвокати президента Петра Порошенка пригрозили подати позов проти британських ЗМІ за поширення заяв Олександра Онищенка про підкуп депутатів Ради в інтересах президента.

Пізніше Адміністрація Президента Петра Порошенка заявила, що британська адвокатська компанія Atkins Thomson, яка спеціалізується на медіаправі, «захищатиме інтереси України» у скандалі, пов’язаному із звинуваченнями депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка на адресу Петра Порошенка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2786
Читайте також
10.12.2016 12:00
Олександр Михельсон
«Детектор медіа»
3 751
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду