Порошенко назвав свободу слова одним із досягнень Євромайдану

Порошенко назвав свободу слова одним із досягнень Євромайдану

20 Листопада 2016
1761
20 Листопада 2016
16:28

Порошенко назвав свободу слова одним із досягнень Євромайдану

1761
20 Листопада Президент Петро Порошенко звернувся до громадян України з нагоди Дня Гідності і Свободи, який візначається на державному рівні 21 листопада. У своєму зверненні глава держави дав свою оцінку шляху, який пройшла країна за три роки від початку Євромайдану.
Порошенко назвав свободу слова одним із досягнень Євромайдану
Порошенко назвав свободу слова одним із досягнень Євромайдану

Звернення Петра Порошенка опубліковане на його офіційному сайті.

«Три роки тому кілька сотень сміливих дівчат та юнаків, без участі жодних політиків, зібралися на Євромайдан – щоби висловити мирний протест проти дій режиму Януковича,  який вкрав у них велику європейську мрію. Звіряче побиття молоді «беркутом» сколихнуло тоді всю країну. За лічені дні вже мільйони українців вийшли на площі й вулиці. Вийшли, щоб зірвати план з перетворення України на малоросійський закуток російської імперії. Щоб продемонструвати свій проєвропейський вибір», - зазначив глава держави.

За його словами, після перемоги над режимом Віктора Януковича виявилося, що «від усього державного механізму залишився лише штурвал, та й то – гнилий».  Серед загроз Україні Петро Порошенко назвав дефолт, який здавався вже невідворотним, війну з Росією та торговельну блокаду з боку північного сусіда.

На думку Петра Порошенка, економічний організм в Україні «демонструє ознаки одужання».

Окремо глава держави зупинився на констатації «внутрішніх загроз».

«Та ґрунт, на якому ми виплекали паростки відновлення, ще недостатньо міцний. Не так вже й багато треба зусиль, щоб все зроблене, все вистраждане зійшло нанівець. Ворог не лише атакує Україну ззовні, але й розхитує нас зсередини. Метою Кремля є постійна  внутрішня дестабілізація, анархія, отаманщина. Дострокові вибори в Україні і посилення позицій проросійських сил в новому парламенті. А далі – ревізія європейського курсу. А ще потім – повна зміна зовнішньополітичного вектору держави. У фіналі – повернення України в імперське стійло.

Якщо піти шляхом гострих внутрішніх конфліктів, можна дуже швидко кинути країну у прірву хаосу і безладу, зробити незахищеною перед зовнішньою агресією. Як Президент, я не допущу такого сценарію», - заявив Петро Порошенко.

Водночас він закликав не таврувати всіх без розбору учасників масових акцій.

«Зрозуміло, що у людей є підстави для невдоволення і кожний вільний громадянин у вільній Україні має невід’ємне право на протест. Саме демократія та свобода стали очевидними здобутками Революції Гідності. Війна і криза заважали зосередитись на питаннях добробуту. Зараз вже уряд і вся влада мають можливість сконцентрувати увагу саме на цьому», - зазначив глава держави.

Далі Петро Порошенко назвав здобутки країни після Євромайдану, серед яких першою названа свобода слова: «Свобода слова, як і дотримання всіх інших прав і свобод, навіть під час війни. Нова патрульна поліція і незалежне антикорупційне бюро. Антикорупційна електронна система державних тендерних закупівель ProZZoro, яка вже заощадила десятки мільярдів і децентралізація, яка перерозподілила гроші від центру на користь громад. Декларування статків високопосадовців і початок відновлення доріг».

Президент заявив, що саме Євромайдан, Революція Гідності і світлої пам'яті Небесна сотня безповоротно визначили європейський вектор України.

«Ми рухаємося в правильному напрямку і до правильних цілей. Та шлях до європейських зірок, як і будь-який інший, пролягає крізь терни - рer aspera ad astra. Тому в дорозі так важко. Тому й прорахунки при вирішенні надскладних завдань неминучі», - сказав глава держави.

Він також заявив, що проблем проглядається ще чимало, і він не збирається прикрашати дійсність. «Але не можу не поділитися своїм чітким баченням, що найскладніше в економці ми пережили і все буде гаразд, якщо ми з вами не дозволимо окремим політиканам обнулити результат, досягнутий такою дорогою ціною. Якщо не дамо їм перетворити на сізіфів труд важку працю влади, громадянського суспільства, волонтерів, і всього народу, які за три роки заклали фундамент нової України», - заявив Петро Порошенко.

Глава держави токож надіслав вітання громадянам України: «Вітаю всіх вас з Днем Гідності та Свободи. Слава Україні!».

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року. 18 листопада 2016 року Національна спілка журналістів України заявила, що занепокоєна зволіканням із затвердженням Постанови Кабінету Міністрів зі списком редакцій, які беруть участь у пілотному етапі реформування.

Фото: Прес-служба глави держави

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1761
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хвиля
2712 дн. тому
Побачимо "свободу"слова на прикладі передачі Савика Шустера, чи бути їй чи не бути, взагалі вся ця брехня , з боку влади,набридла, є таке прислів'я як що двічі наступити на граблі беньки на лоба полізуть, у яника полізли, далі буде.....
Екатерина
2712 дн. тому
Это у нас "Свобода слова?"))) не смешите! Все каналы куплены,все журналисты продажны! В школах и институтах ни преподаватели,ни дети/студенты не имеют права на высказывание мнения,которое отличается от мнения,прописанного красными чернилами в нашем патриотическом государстве. А вы говорите про свободу слова... как же!..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду