На акції протесту в Росії було затримано трьох журналістів

На акції протесту в Росії було затримано трьох журналістів

12 Листопада 2016
1688
12 Листопада 2016
12:26

На акції протесту в Росії було затримано трьох журналістів

1688
Вчора, 11 листопада, російська поліція затримала всіх учасників акції проти підвищення плати з великих вантажівок за проїзд по федеральних трасах системи «Платон» у ТЦ «Мега Химки» в Підмосков'ї. Серед затриманих були журналісти телеканалу «Дождь», «Новой газеты» і видання «Левиафан».
На акції протесту в Росії було затримано трьох журналістів
На акції протесту в Росії було затримано трьох журналістів

Про це повідомляє «Дождь».

Причини затримань поліцейські не назвали, але заявили, що акція протесту не узгоджена з міською владою. Затриманих, у тому числі журналістів, привезли до відділку поліції міського округу міста Химок (Московська область).

Всього було затримано близько 15 осіб. Активістам інкримінують статтю щодо непокори законному розпорядженню співробітника поліції.

Згодом журналістів «Дождя» Олексія Коростельова, «Новой газеты» Дмитра Реброва і видання «Левиафан» Дениса Романова, затриманих на акції далекобійників в Хімках, відпустили з поліції.

Медійників звільнили після з'ясування їхніх осіб. Причини затримання поліцейські так і не назвали.

Нагадаємо, 21 жовтня, у Москві (Росія) в рамках справи прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського  стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Під час обшуку співробітники Слідчого комітету РФ запитували, чи є у журналістки «візитка Яроша».  Пізіше її було викликано на допит.

Раніше «Детектору медіа» прес-секретар «Правого сектора» повідомив, що пані Бабич не має відношення до жодної політичної партії, в тому числі і до «Правого сектора».

Телеканал «112 Україна» припускає, що обшук може бути пов'язаний з професійною діяльністю пані Бабич. Сама журналістка, як вона повдомила «Детектору медіа», не знає, що у неї в кватирі шукав Слідчий комітет Росії 21 жовтня.

На фото - під час акції

Фото: slavyanskaya-kultura.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1688
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду