Владу Пакистану просять не депортувати біженку з обкладинки National Geographic

Владу Пакистану просять не депортувати біженку з обкладинки National Geographic

6 Листопада 2016
861
6 Листопада 2016
16:35

Владу Пакистану просять не депортувати біженку з обкладинки National Geographic

861
Влада в провінції Хайбер-Пахтунхва просить центральний уряд не депортувати з Пакистану афганську біженку Шарбат Гулу, яка стала відомою завдяки своєму дитячому фотопортрету на обкладинці журналу National Geographic.
Владу Пакистану просять не депортувати біженку з обкладинки National Geographic
Владу Пакистану просять не депортувати біженку з обкладинки National Geographic

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Федеральна влада повинна надати офіційний статус біженки Шарбат Гулі, що поліпшить імідж Пакистану загалом, переконують в провінції, де була затримана 26 жовтня нині доросла 40-річна «афганська дівчинка».

Завтра, 7 листопада, збігає термін її 15-денного ув’язнення за звинуваченням у використанні підроблених документів, після якого вона має бути відправлена назад до Афганістану. Також жінці присудили виплату штрафу у 110 тисяч рупій (приблизно 1100 доларів).

Організація Amnesty International 4 листопада назвала депортацію Шарбат Гули «загрозливою несправедливістю».

У липні Ісламабад почав боротьбу з приблизно 2,5 мільйонами афганських біженців у Пакистані.

За даними ООН, 350 тисяч афганських біженців, як легальних, так і нелегальних, повернувшись на батьківщину, заявили про побиття, затримання поліцією та примусове виселення з будинків у Пакистані.

Нагадаємо, Федеральне агентство розслідувань Пакистану заарештувало 44-річну Шарбат Гулу, яка виросла у таборі біженців у Пакистані. Вона стала відома зі знімка Стіва МакКаррі (Steve McCurry) «Афганська дівчинка», зробленого фотографомв 1984 році.

Фото згодом було надруковане на обкладинці одного з випусків National Geographic та стало одним із найбільш пізнаваних знімків журналу.

Нині Шарбат Гула (відома також як Шарбат Бібі) звинувачується у використанні підроблених документів і корупції. Під час обшуку у жінки знайшли два посвідчення особи: пакистанське і афганське.  Пакистанський телеканал Geo також повідомив про відсторонення від обов'язків трьох місцевих чиновників, які, як передбачається, могли незаконно видати жінці документи.

Фотографія Шарбат Гули, зроблена Стівом МакКаррі в таборі біженців Насир-Баг в Пешаварі в 1984 році, отримала міжнародне визнання і часто порівнюється з Джокондою Леонардо да Вінчі. Тривалий час дівчинку з фото не могли ідентифікувати, однак МакКаррі зумів знайти героїню фото знову в 2002 році. Її знімок став символом радянської війни в Афганістані.

На фото – Шарбат Гулі в різні роки

Фото: Twitter / Geo

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
861
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду