Нацрада нарікає, що Кабмін не погоджує їй закордонні відрядження

Нацрада нарікає, що Кабмін не погоджує їй закордонні відрядження

18 Жовтня 2016
1501
18 Жовтня 2016
16:20

Нацрада нарікає, що Кабмін не погоджує їй закордонні відрядження

1501
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нарікає на те, що змушена погоджувати свої закордонні відрядження та витрати на них з Кабінетом Міністрів України.
Нацрада нарікає, що Кабмін не погоджує їй закордонні відрядження
Нацрада нарікає, що Кабмін не погоджує їй закордонні відрядження

Уряд зволікає з погодженням видатків з бюджету Нацради на закордонні відрядження, через що регулятор змушений скасовувати свої відрядження. Про це «Детектору медіа» розповіла перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк.

За її словами, 7-9 вересня планувалася участь представників Нацради в засіданні регуляторів країн Чорноморського регіону (BRAF) у Молдові. Кабмін погодив відрядження запізно – увечері напередодні запланованого вильоту, і зрештою делегат Нацради так і не поїхав у відрядження.

Цього тижня, з 19 по 22 жовтня, троє представників Нацради – члени регуляторного органу Ольга Герасим’юк та Уляна Фещук і начальник юридичного відділу – планували відрядження на засідання Європейської платформи регуляторів (EPRA). Але Кабмін, зі слів пані Герасим’юк, дозволив відрядження не трьом, а одному представнику Нацради. На EPRA має їхати пані Герасим’юк, яка планує взяти участь у панелі «Медіа в часи кризи». Проте станом на 18 жовтня, за день до початку відрядження, Кабмін не погодив витрати з бюджету на цю поїздку. «Я там маю бути, але досі не знаю, чи я завтра лечу», - зауважила пані Герасим’юк.

У Нацраді вважають, що Кабмін обмежує незалежність регулятора. «Через такий спосіб затвердження участі Національної ради в закордонних заходах Кабмін обмежує регулятора в незалежності його рішень і міжнародної присутності, - заявила пані Герасим’юк. – Ми будемо звертатися до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, голова Національної ради матиме зустріч із цього приводу з міністром юстиції».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1501
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду