Телеканал ZIK презентує документальну дилогію «Непрощені»

Телеканал ZIK презентує документальну дилогію «Непрощені»

13 Вересня 2016
2795
13 Вересня 2016
09:46

Телеканал ZIK презентує документальну дилогію «Непрощені»

2795
14 вересня о 21:30 та 15 вересня о 20:00 ZIK покаже документальний фільм-розслідування «Непрощені», який на замовлення телеканалу створила студія ST-Production
Телеканал ZIK презентує документальну дилогію «Непрощені»
Телеканал ZIK презентує документальну дилогію «Непрощені»

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Двосерійна стрічка розказує історію незалежної України через чотирьох її президентів, які були керманичами держави з 1991 до 2014 року. Зокрема, у стрічці аналізуються переламні події у державотворенні, що відбулися за каденції чотирьох гарантів – «Комуніста», «Червоного директора», «Бухгалтера» та «Бандита».

«Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Віктор Янукович. Який «особистий внесок» кожного з них у національну безпеку держави – внутрішню та зовнішню політику, економіку, армію, силові структури? Була у нас взагалі українська влада всі ці роки Незалежності чи то був «спецпроект» Кремля?  Про це у документальному розслідуванні розмірковують політологи, історики, дипломати, економісти, військові, представники спецслужб, дисиденти, громадські діячі…», – йдеться в релізі телеканалу.

У фільмі згадуються часи «прощання із СРСР», проголошення Незалежності, відмову від ядерної зброї, угоди по Чорноморському флоту, знищення армії, приватизацію, олігархізацію, відносини з ЄС та НАТО, російський вплив, Помаранчеву революцію та Євромайдан… Аналізують, чи могла Україна уникнути анексії Криму і російської військової агресії на Донбасі.

«На етапі підготовки до зйомок фільму творчий колектив вирішив по кожному із президентів створити просту табличку із двох стовпчиків. В одному стовпчику – знакові позитивні зрушення в житті українців та країни за часів президенства, а в іншому – знакові негативні, які довели країну до кризового стану як загалом, так і в окремих сферах її життя. Серед чотирьох президентів є той президент, навпроти якого стовпчик із знаком плюс – порожній. «Непрощені» – назва провокаційна. Це не лише відповідь на питання «Що я не прощу кожному із президентів?», це відповідь на питання «Що я не прощу самому собі?», яке адресоване простому народу», – говорить про концепцію проекту генеральний продюсер ZIKу Ольга Бенеда.

Як зазначено в релізі телеканалу, в документальному проекті «Непрощені» акторка і громадський активіст Ірма Вітовська намагається знайти фатальні помилки новітньої історії. Її співбесідник –  історик Георгій Касьянов. Опираючись лише на перевірені факти, відкидаючи емоції, він допоможе пані Вітовській та глядачам каналу ZIK сформувати свою власну оцінку того, що відбувалося з Україною 25 років, визначити міру відповідальності керманичів держави і громадян, які їх обирали.

Обговорення документальної дилогії відбудеться у прямому ефірі в прем'єрному інформаційно-аналітичному ток-шоу «Почути Україну» одразу ж після завершення фінальної серії «Непрощених» у четвер, 15 вересня, о 21:30, а також дистанційно на Facebook-сторінці телеканалу ZIK.

Нагадаємо, з 13 вересня в ефірі телеканалу ZIK стартує проект військових розслідувань про АТО «Стежками війни» з ведучим Андрієм Стельмахом.

Про старт осіннього сезону телеканала ZIK та нові проекти писав «Детектор медіа».

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду