На мітингу 2 вересня на одеських журналістів напав чиновник міськради

На мітингу 2 вересня на одеських журналістів напав чиновник міськради

7 Вересня 2016
1070
7 Вересня 2016
16:22

На мітингу 2 вересня на одеських журналістів напав чиновник міськради

1070
Журналісти, на яких 2 вересня в Одесі напав невідомий під час мітингу, упізнали нападника. Ним, за словами співробітників ЗМІ, виявився начальник відділу протидії стихійній торгівлі, департаменту муніципальної безпеки Одеської міської ради Олексій Бабенко.
На мітингу 2 вересня на одеських журналістів напав чиновник міськради
На мітингу 2 вересня на одеських журналістів напав чиновник міськради

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

2 вересня в Одесі під час мітингу невідомий чоловік напав на групу місцевих журналістів та намагався виштовхати їх з площі, де відбувалися сутички між прихильниками та противниками діючого міського голови Геннадія Труханова.

В цей день противники міського голови спробували пройти на Думську площу біля міської ради, щоб відновити знесений днем раніше наметовий табір. Однак, співробітники Департаменту муніципальної безпеки не пустили активістів на територію. Зав’язалась бійка.

За словами журналіста Південноукраїнського медіахолдингу Максима Войтенка, він разом з іншими представниками одеських ЗМІ зміг обійти поліцейське оточення та підібратися ближче до місця зіткнення. Проте одразу до журналістів підійшов невідомий, який намагався перешкодити їхній професійній діяльності.

«Ця людина штовхала нас, хапала за руки та одяг, намагалась відтягнути від місця подій. Ми звернулись до поліцейських, які знаходились поруч, проте вони жодним чином не відреагували», - розповів Максим Войтенко.

Серед медійників, які постраждали від нападу,  журналіст Південноукраїнського медіахолдингу Максим Войтенко, Олександр Тонкошкур, Денис Соколов та знімальна група телеканалу «Круг».

В редакції телеканалу «Круг» повідомили, що готується заява до правоохоронних органів.

Нагадаємо, у липні одеський 7 канал повідомив, що на адресу журналістки каналу Марії Ковальової надходять погрози з боку оточення міського голови Геннадія Труханова.

На фото – під час мітингу 2 вересня напали на журналістів

Фото: Юлії Химерик, «Думская»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1070
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду