Бочкала заявляє, що під час підпалу «НІС» могли загинути співробітники компанії

Бочкала заявляє, що під час підпалу «НІС» могли загинути співробітники компанії

5 Вересня 2016
1307
5 Вересня 2016
09:53

Бочкала заявляє, що під час підпалу «НІС» могли загинути співробітники компанії

1307
Роман Бочкала, колишній журналіст компанії «НІС», яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», а нині співробітник каналу ICTV заявив, що під час нападу на будівлю «НІС» могли загинути люди.
Бочкала заявляє, що під час підпалу «НІС» могли загинути співробітники компанії
Бочкала заявляє, що під час підпалу «НІС» могли загинути співробітники компанії

Про це він написав у своєму Facebook після відвідин місця подій 4 вересня.

«Вже пізно ввечері потрапив всередину. У ньюзрумі гар і кіптява. Потоки води, чорна стеля і моторошний запах, хрускіт битого скла під ногами. Погані асоціації з недавнього минулого. Від міжнародного відділу взагалі нічого не залишилося, перший поверх теж сильно постраждав. Тут могли загинути люди. Безневинні жертви чиєїсь гри.

І я вам скажу це диво, що обійшлося без жертв. Перед очима одеський Будинок профспілок. В обох випадках будівлю закидали пляшками з горючою сумішшю, підпалили зсередини і посіяли паніку. П'ятиповерховий будинок НІСу (новинний продакшн "Інтера") в неділю повний народу. Виходять в ефір "Подробиці тижня". Так що приміщення було аж ніяк не порожнім. У ньому були сотні», - зазначив він.

За словами Романа Бочкали, нападники в респіраторах забігли до офісу «НІС» групами.

«Нейтралізувавши охорону, розосередилися по будівлі з криками "пожежа". Гас просто розливали серед до смерті наляканих людей, серед яких більшість жінки. Молоді мами. Одну з них, журналістку Олену Зоріну, забрала швидка; дівчина втратила свідомість. На вулиці в цей момент запалали шини. А поліція, яка чергувала з ранку, дивним чином розчинилася», - заявив журналіст.

Водночас Олександр Пилипець, директор компанії  «Національні інформаційні системи» («НІС»), написав у своєму Facebook, що багато співробітників постраждали від диму.

«Поки живі, слава Богу... Є серйозні травми... Багато людей надихалися гаром. Працюють бригади "швидких"», - повідомив він у відповідь на питання щодо кількості постраждали у результаті нападу.

Роман Бочкала назвав напад «боротьбою» за «Інтер».

«Я думаю для всіх адекватних людей абсолютно очевидно, що сьогоднішній підпал офісу новин "Інтера" це не боротьба з "Інтером". Це боротьба за "Інтер". Всі, хто в курсі цієї боротьби, здогадуються, хто замовники. Викритий владою псевдопатріоти, обдурити виконавців цього злочину. Можливо дійсно щиро вірили, що вершать правосуддя...

Розкрутити страшний маховик погромів і самосудів - за дві секунди. Як потім зупиняти?! Ми так не те, що в Європу. Ми так взагалі нікуди не прийдемо. Це не метод. Це варварство. Зараз звичайно ж побачать "руку Москви". Але я абсолютно переконаний, будь на те воля влади, пожежі вдалося б уникнути. Це в прямому сенсі слова гра з вогнем. Дуже небезпечна гра, яка ні до чого доброго не приведе», - написав колишній журналіст «НІС».

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», затримані шестеро осіб. Наразі ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійців 30 бригади ЗСУ.

На фото - пожежа в будівлі компанії «Національні інформаційні системи»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1307
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду