Мешканці на лінії розмежуівання обирають сигнал Донецької телевежі, тому що він сильнішій

Мешканці на лінії розмежуівання обирають сигнал Донецької телевежі, тому що він сильнішій

27 Серпня 2016
1207
27 Серпня 2016
15:00

Мешканці на лінії розмежуівання обирають сигнал Донецької телевежі, тому що він сильнішій

1207
Посилення сигналу з Волоноваської та Покровської телевеж покращило ситуацію з українським мовленням в Мар'їнському районі (Донецька область). Водночас мешканці обирають для телеперегляду сигнал з донецької телевежі, захопленої сепаратистами.
Мешканці на лінії розмежуівання обирають сигнал Донецької телевежі, тому що він сильнішій
Мешканці на лінії розмежуівання обирають сигнал Донецької телевежі, тому що він сильнішій

Про це повідомляє сайт Міністерства інформаційної політики України (МІП).

Жителі населених пунктів Мар’їнського району, що знаходяться поблизу лінії розмежування, знаходяться в різних умовах щодо можливостей прийому українського мовлення, зазначив радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець.

«Рельєф тут суттєво впливає на ефірний сигнал. В Катеринівській сільраді 2 села - Катеринівка, яка знаходиться нижче, і Антонівка - на пагорбі. До Антонівки чудово "добивають" сигнали з нинішньої Покровської телевежі, а от в Катеринівці з сигналом є проблеми», - повідосив він.

Мешканці Антонівки повідомили, що раніше сигнал українських мовників забезпечувала Донецька телевежа, але після її захоплення вони залишились без українського ТБ. Посилення сигналу з Волоноваської і Покровської телевеж покращило ситуацію, повідомив голова сільради Володимир Мелюс.

«Поновила свій друк та стала знову випускатися й місцева газета "Мар'їнська нива", яка до війни припинила виходити. Зараз для селян цей друкований ЗМІ – головний постачальник цікавих, а головне місцевих, новин», - підкреслює голова.

В Катеринівці сигнали дають три телевежі – окупована і дві, з меншою кількістю телеканалів, на визволених територіях.

«Часто місцеві жителі обирають донецьку вежу. Але не тому, що хочуть дивитися «сепар-тб», а тому, що там більше каналів і вони кращої якості. Кардинально змінить ситуацію будівництво нової телевежі в Покровську, яка матиме втричі більшу висоту, а відтак і більше поле поширення сигналу, зросте його якість і збільшиться кількість телеканалів - цього з нетерпінням чекають у Катеринівці. Над цим ми зараз працюємо в Комісії з питань відновлення мовлення при МІП», - підкреслив Олександр Бригинець.

Нагадаємо, радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець заявляє, що відновити українське мовлення у населених пунктах поблизу лінії розмежування можна тільки після зведення телевежі у Покровську (Донецька область), на що поки не виділено державного фінансування.

Голова Ясинуватської райради Любов Євтушенко та голова військово-цивільної адміністрації Сергій Добряк вважають, що єдиний вихід з ситуації із забезпеченням українського мовлення у районі - будувати нову телевежу у Покровську, яка би забезпечила українським ефірним ТБ кілька прифронтових районів. Зважаючи на те, що наразі грошей в Державному бюджеті на побудову нової телевежі в Покровську немає, в Ясинуватському районі було вирішено виділити з місцевого бюджету 255 тис. грн. на нову телевежу.

На фото - Олександр Бригинець  і Володимир Мелюс

Фото: МІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1207
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду