Головна редакторка «Трипільського краю» заявляє про тиск влади на редакцію і провокації проти неї

Головна редакторка «Трипільського краю» заявляє про тиск влади на редакцію і провокації проти неї

23 Серпня 2016
1519
23 Серпня 2016
11:58

Головна редакторка «Трипільського краю» заявляє про тиск влади на редакцію і провокації проти неї

1519
Головна редакторка видання «Трипільський край» (Київська область) Ольга Нос заявляє, що місцева влада міста Українка (Київська область) здійснює тиск на неї та інших співробітників газети.
Головна редакторка «Трипільського краю» заявляє про тиск влади на редакцію і провокації проти неї
Головна редакторка «Трипільського краю» заявляє про тиск влади на редакцію і провокації проти неї

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

«Після того, як від газети “Трипільський край” ми подали запит на отримання інформації про кількість службового житла та про перелік квартир, з яких статус “службове житло” був знятий, тиск є очікуваним. Але справжній тиск почався після того, як ми опублікували матеріали про деякі закупівлі тендерного комітету Української міської ради», - розповіла Ольга Нос.

За її словами, тиск здійснюється не тільки на неї, а й на інших співробітників газети, зокрема – на шеф-редактора Євгена Цяпенка.

Також, за словами журналістки, починаючи з липня, в інтернеті почали публікуватися неправдиві та компрометуючи публікації про неї.

Крім того, починаючи з серпня, на дошках оголошень на декількох вулицях в місті Українка з'являтись роздруковані листівки, які містять про неї неправдиву, принижуючу інформацію. Зокрема, листівка, яка з’явилась 11 серпня, містить її діючий номер телефону та заклик замовити ескорт-послуги. Інша листівка була розклеєна на дошках оголошень на будинках та у під’їздах 17 серпня, в якій журналістку звинувачують у шахрайстві.

Ольга Нос заявила в поліцію про перешкоджання її законній професійній діяльності. У своїй заяві на адресу начальника Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області Дениса Ярославського вона просить особистого його реагування на ознаки вчиненного кримінального правопорушення відносно неї.

За словами Ольги Нос, такі фотоколажі, зазначає журналістка, шкодять її репутації, «а так само є ударом по моїм близьким».

Такі події Ольга Нос пов’язує з своєю журналістською діяльністю.

«Дані дії з боку розповсюджувачів цих оголошень пов'язую з власною журналістською діяльністю, яка викриває факти корупції з боку міського голови та його найближчого оточення. З огляду на викладене вважаю мають місце ознаки злочину, передбачених ст. 171 ККУ “Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста”. Прошу Вашого особистого реагування на вищевикладені ознаки вчиненного кримінального правопорушення», - йдеться в заяві Ольги Нос на адресу начальника Обухівського відділу поліції ГУ НП в Київській області.

Також в заяві вона просить «невідкладно розпочати досудове розслідування, у формі попереднього слідства, з підстави вчинення правопорушення, що має ознаки складу злочину, передбаченого ст. 171 КК України».

Нагадаємо, на журналістів і фрілансерів в Україні чиниться тиск не тільки з боку держави, а й з боку суспільства. Це призводить до цензури і самоцензури: остерігаючись критики, медійники можуть замовчувати частину інформації. Таку думку висловила керівник Євразійського офісу фонду ім. Рорі Пека Карен Вікурз під час зустрічі з першим секретарем Національної спілки журналістів України  (НСЖУ) Сергієм Томіленком у Києві.

На фото – сфальшовані оголошення про головну редакторку газети «Трипільський край»

Фото надане Ольгою Нос

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1519
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду