В ПРООН також кажуть, що зламу системи е-декларацій не було

В ПРООН також кажуть, що зламу системи е-декларацій не було

20 Серпня 2016
1059
20 Серпня 2016
20:00

В ПРООН також кажуть, що зламу системи е-декларацій не було

1059
Програма розвитку ООН заявляє, що зламу системи електронного декларування 19 серпня не було
В ПРООН також кажуть, що зламу системи е-декларацій не було
В ПРООН також кажуть, що зламу системи е-декларацій не було

Про це пише «Українська правда».

«У ПРООН нагадали, що 12 серпня Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ) офіційно повідомила, що розробленому програмному комплексу «Єдиний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання державних і муніципальних функцій», в результаті експертних обговорень, не буде виданий сертифікат», – йдеться на сайті.

Таким чином, система програмного забезпечення, яка стартувала 15 серпня, функціонує в тестовому режимі, чекаючи повної сертифікації. Система продовжувала працювати в тестовому режимі 19 серпня.

«Відповідно до технічних регламентів України, використання програмного забезпечення в тестовому режимі дозволяє користувачам пройти аутентифікацію тестовим ключем електронного підпису і відправити тестову декларацію. Технічні фахівці НАЗК розглянули системні логи і підтвердили нам, що вчора система не була зламана», - цитує повідомлення ПРООН «Українська правда».

Як повідомлялося виданням, в державному реєстрі електронних декларацій зареєстровано фальшиву декларацію від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, в якій повідомляється про отримання ним 20 млн грн від фіктивної  комерційної компанії. Народні депутати Антон Геращенко та Іван Вінник заявили про злам системи. Водночас вони продемонстрували скріншоти, до яких мали доступ лише ті, хто заводив фальшиві дані до системи.

Як писав «Детектор медіа», в компанії-розробнику системи електронних декларації стверджують, що скріншоти, продемонстровані на прес-конференції народних депутатів Івана Вінника та Антона Геращенка, не свідчать про злам системи.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1059
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду