У День Незалежності на Донбасі стартує фестиваль «Харків обрав Україну»

У День Незалежності на Донбасі стартує фестиваль «Харків обрав Україну»

18 Серпня 2016
1037
18 Серпня 2016
19:49

У День Незалежності на Донбасі стартує фестиваль «Харків обрав Україну»

1037
На Донбасі від 24 серпня письменники, художники, музиканти, кінодокументалісти розпочнуть благодійний мандрівний фестиваль «Харків обрав Україну». Мистецька команда виступатиме перед військовими та місцевими жителями Маріуполя, Бахмута та Костянтинівки на Донбасі.
У День Незалежності на Донбасі стартує фестиваль «Харків обрав Україну»
У День Незалежності на Донбасі стартує фестиваль «Харків обрав Україну»

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«У кожному місті це буде відбуватися трошки по-різному, скажімо, маріупольці запропонували назвати це "ХОУМ-фест" – вони так переклали (Харківські орли опинилися в Маріуполі) чи щось подібне. Крім того, ми будемо там проводити акцію «Відкрита бібліотека», коли видавці України передають багато книжок для Маріуполя і навколишніх населених пунктів. У Бахмуті нашу акцію вирішили назвати «Сучасний музичний літературний Бахмут», а в Костянтинівці, до речі, ми тут будемо вперше, фестиваль так і називатиметься "Харків обрав Україну"», – розповів один із ініціаторів фестивалю, письменник Сергій Жадан.

У фестивалі братимуть участь також гурти «Собаки в космосі», «Папа Карло», композитор і виконавець Борис Севастьянов, харківський поет Павло Макаренко та письменники з Донбасу – Люба Якимчук та Олексій Чупа.

Також до акції долучаються зі Львова поетеса Галина Круг і співачка-художниця Анжеліка Рудницька.

У рамках акції «Харків обрав Україну», окрім концертів, відбудуться літературні імпрези, публічні дискусії та показ документального фільму «Герої не вмирають», який презентуватиме харківський журналіст, один із лідерів харківського Євромайдану Володимир Чистілін. У фільмі розповідається про трьох героїв Небесної сотні з Харкова, які загинули на вулиці Інститутській в Києві в лютому 2014 року.

Нагадаємо, в Україні стартувала робота над екранізацією «Ворошиловграда» Сергія Жадана – кращого українського роману десятиліття за версією літературної премії ВВС Україна. Зйомки фільму почнуться влітку.

На фото - Сергій Жадан

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1037
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду