«Медуза» зловила «Коммерсант» на цензурі – головред спростовує

«Медуза» зловила «Коммерсант» на цензурі – головред спростовує

14 Серпня 2016
1295
14 Серпня 2016
15:08

«Медуза» зловила «Коммерсант» на цензурі – головред спростовує

1295
Головний редактор російської газети «Коммерсант» Сергій Яковлєв повідомив, що новина про розслідування Transparency International про віце-мера Москви з будівництва зникла з сайту видання через буцімто технічний збій.
«Медуза» зловила «Коммерсант» на цензурі – головред спростовує
«Медуза» зловила «Коммерсант» на цензурі – головред спростовує

Про це повідомляє «Журдом» з посиланням на телеканал «Дождь».

Раніше видання «Медуза» повідомило, що газета «Коммерсант» видалила новину про розслідування Transparency International про віце-мера Москви з будівництва Марата Хуснулліна. «Медуза» звернула увагу, що замітка про Хуснулліна виявилася недоступною за адресою. Наразі новина є доступною на сайті «Коммерсанта».

Головред Сергій Яковлєв розповів телеканалу «Дождь», що на сайті газети стався технічний збій, через що як мінімум три матеріали на сайті були недоступні. «Будемо перевіряти всю стрічку з самого ранку», - додав він, не уточнивши, які саме публікації виявилися видаленими.

Раніше організація по боротьбі з корупцією Transparency International опублікувала розслідування, в якому говориться, що Марат Хуснуллін може бути пов'язаний з власником однієї з компаній-забудовників парку «Дубки». Ця компанія отримала дозвіл на будівництво багаторівневої парковки біля парку замість дитячого садка. У розслідуванні стверджується, що забудовник може заробити на будівництві близько 240 мільйонів рублів.

Як зазначає «Медуза», «Коммерсант» раніше вже видаляв матеріали з сайту. Останній випадок: 4 липня з сайту зник коментар співробітниці приймальні віце-прем'єра Росії Ігоря Шувалова, яка послала російського опозиціонера Олексія Навального до біса.

Нагадаємо, у вересні 2015 року з сайту російського видання «Коммерсант» видалили кілька фраз опозиціонера Олексія Навального, які він виголосив в інтерв'ю радіостанції «Коммерсант FM».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1295
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду