Гройсман ввів у дію санкційний список Савченко-Сенцова-Кольченка

Гройсман ввів у дію санкційний список Савченко-Сенцова-Кольченка

12 Серпня 2016
1447
12 Серпня 2016
17:48

Гройсман ввів у дію санкційний список Савченко-Сенцова-Кольченка

1447
«Урядовий портал» опублікував розпорядження Кабінету міністрів України від 8 серпня № 574-р «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо громадян України».
Гройсман ввів у дію санкційний список Савченко-Сенцова-Кольченка
Гройсман ввів у дію санкційний список Савченко-Сенцова-Кольченка

Документ оприлюднено на «Урядовому порталі» 12 серпня.

У розпорядженні, підписаному прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, йдеться про внесення на розгляд Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо громадян України.

«У зв’язку з винесенням судовими органами Російської Федерації незаконних обвинувальних вироків та здійсненням інших протиправних дій щодо громадян України та відповідно до статті 5 Закону України “Про санкції”, а також на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 березня 2016 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка”, введеного в дію Указом Президента України від 29 березня 2016 р. № 121, схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів стосовно осіб, причетних до зазначених протиправних дій (далі — санкції), за переліком згідно з додатком (для службового користування)», - йдеться у розпорядженні.

Згідно з документом  органи державної влади, на які буде покладено виконання рішення РНБО про застосування санкцій, протягом строку дії санкцій у разі звернення особи за видачею документа дозвільного характеру, видача якого заборонена як санкція, або волевиявлення особи щодо вчинення правочину, вчинення якого заборонено як санкція, повинні проводити перевірку належності такої особи до числа осіб, на яких поширюються санкції.

У свою чергу Міністерство закордонних справ повинно поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про запровадження аналогічних санкцій.

Перелік осіб, до яких застосовуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), означений як інформація «для службового користування».

Нагадаємо, 20 травня Рада з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні провела спеціальне засідання щодо порушення прав журналістів у Криму тавирішила створити окремий санкційний список, до якого внести всіх осіб, причетних до переслідувань журналістів у Криму.

31 травня в газеті «Урядовий кур'єр» опубліковано указ №224/2016 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року «Про деякі персональні спеціальні обмежувальні заходи (санкції)»», підписаний Президентом України Петром Порошенком 27 травня, який таким чином з цього дня набуває чинності. Як повідомлялося, указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року «Про деякі персональні спеціальні обмежувальні заходи (санкції)»»запроваджує санкції щодо 17 російських медійників, відповідальних за російську пропаганду.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1447
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду