Аваков закликає Нацраду зреагувати на скандал щодо зв’язків «Інтера» з «ДНР»

Аваков закликає Нацраду зреагувати на скандал щодо зв’язків «Інтера» з «ДНР»

9 Серпня 2016
2622
9 Серпня 2016
17:49

Аваков закликає Нацраду зреагувати на скандал щодо зв’язків «Інтера» з «ДНР»

2622
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що російська і «ДНР»-івська пропаганда, що діяла через журналістів, які готували новини і аналітику для каналу «Інтер», мала на меті очорнити низку українських політиків, і закликає Нацраду зреагувати на скандал.
Аваков закликає Нацраду зреагувати на скандал щодо зв’язків «Інтера» з «ДНР»
Аваков закликає Нацраду зреагувати на скандал щодо зв’язків «Інтера» з «ДНР»

Про це він написав у своєму Facebook.

«Аналіз листування резидента Кремля Марії Столярової та Леоніда Муравйова, які працювали на телеканалі "Інтер" (Муравйов тільки планував працювати. - Ред.), зі своїми московськими кураторами та керівниками ДНР виявив головні мішені російської пропаганди. Так, в серпні 2015 року, серед антиукраїнських замовлень, що отримали Столярова та Муравйов, було і завдання організувати хвилю чорного PRу проти низки українських політиків.

Першим в цьому "темнику" містився пакет брудних матеріалів на секретаря РНБО Олександра Турчинова. Також в замовленні стоять прізвища з пакетом, скомпонованим російськими профі брудом, на екс-прем‘єр-міністра України Арсенія Яценюка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голову Комітету ВРУ з питань культури і духовності Миколу Княжицького, голову Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського та інших», - заявляє Арсен Аваков, ілюструючи свої слова сканом статті на «Детекторі медіа» журналіста Дмитра Золотухіна «Як саме телеканал «Інтер» співпрацював з «ДНР»».

Він стверджує, що таким чином російські журналісти, які формували інформаційну політику «Інтера», виконували «замовлення Кремля з інформаційного знищення тих, кого російське керівництво вважає своїми головними ворогами».

«З високою ймовірністю можна сказати, що подібні замовлення відпрацьовувались і іншими проросійськими засобами масової інформації, які й досі достатньо впевнено почувають себе в Україні», - зазначає міністр.

Арсен Аваков також вважає, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не може не реагувати на скандал. «I на закінчення. Нацраді з телебачення і радіомовлення. Звичайно, за таке не треба позбавляти ліцензії ТРК "Интер" - треба грамоти давати - з гербом... з російським. Займіть позицію - не ховайтеся!», - закликав міністр.

Нагадаємо, 3 серпня в інтернет потрапило листування співробітниці міністерства державної безпеки так званої «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. Листування датоване 2015 роком. За однією версією, його виклали хакери, за іншою – це зробила сама Тетяна Єгорова. З масиву викладеного листування виходить, що співробітники каналів «Інтер», «Україна», «Донбас» затверджували із представниками так званої «ДНР» тексти своїх матеріалів.

У листуванні згадується, зокрема, телеканал «Донбас» і ведучий програми «Человеческий фактор» Сергій Карпій, який нібито затверджував свої репортажі з працівницею т.з. «ДНР». Листування може свідчити й про узгодження Сергієм Карпієм з Тетяною Єгоровою сюжетів телеканалу «Україна».

Один з топ-менеджерів новинного продакшну групи «Інтер» НІС Назім Бедіров вважає оприлюднене листування підробкою.

Читайте також на «ДМ» статтю Дмитра Золотухіна «Як саме телеканал «Інтер» співпрацював з «ДНР»».  «Одразу за оприлюдненням вмісту поштової скриньки співробітниці «міністерства інформації ДНР» Тетяни Єгорової сайт «ОРДІЛО», що контролюється представниками волонтерської організації «Миротворець»,оприлюднив зламану поштову скриньку російського журналіста Леоніда Муравйова. Муравйов був висланий з України в березні 2015-го року Службою безпеки України. Попри це, він, можливо, продовжував тісне співробітництво зі своєю колегою Марією Столяровою, яка працювала на телеканалі «Інтер» у НІСі», - пише він.

На фото - скан уривку статтю Дмитра Золотухіна «Як саме телеканал «Інтер» співпрацював з «ДНР»»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2622
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду