У Генштабі викрили дезу російських ЗМІ про українських військових в анексованому Криму

У Генштабі викрили дезу російських ЗМІ про українських військових в анексованому Криму

7 Серпня 2016
1580
7 Серпня 2016
17:30

У Генштабі викрили дезу російських ЗМІ про українських військових в анексованому Криму

1580
Міністерство оборони України називає провокацією інформацію про те, що на території анексованого Росією Криму нібито діяла диверсійно-розвідувальна група Збройних сил України, що призвело до загибелі та постраждалих серед російських військових
У Генштабі викрили дезу російських ЗМІ про українських військових в анексованому Криму
У Генштабі викрили дезу російських ЗМІ про українських військових в анексованому Криму

Про це пише «Крим.Реалії», посилаючись на спікера Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, коментуючи напружену ситуацію поблизу адмінкордону з Кримом 7 серпня.

«Всі заяви російської сторони про те, що нібито на території окупованої території діяла диверсійно-розвідувальна група Збройних сил України, мають провокаційний характер і не відповідають дійсності», – заявив він.

За словами Селезньова, українські військові «діють у плановому порядку і плановому режимі».

«Ми володіємо тільки оперативною інформацією. Що стосується діяльності Збройних сил України, то наші підрозділи розташовані на певних місцях і позиціях і служать у плановому режимі. Завдання – стримати агресію противника», – зазначив спікер Генштабу.

При цьому він підтвердив інформацію про великі скупчення російських військових у Криму.

«Ми знаємо, що найближчим часом на території Південного федерального округу Росії почнуться масштабні навчання «Північний Кавказ – 2016», тому, цілком можливо, що переміщення сил і засобів Збройних сил Російської Федерації відбувається і в рамках підготовки до цих навчань», – повідомив Селезньов.

Він додав, що українські військові «уважно стежать за всіма процесами, які відбуваються на території анексованого Криму», щоб «адекватно реагувати на будь-які агресивні дії Росії по відношенню до України».

Перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял повідомляє про великі скупчення російських військових на півночі Криму 7 серпня. За його інформацією, Джанкой повністю оточений російськими військовими.

Уранці в Держприкордонслужбі України повідомили, що російські служби на території анексованого Криму в неділю з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова.

Уранці 7 серпня російські ЗМІ почали поширювати інформацію про перестрілку на адмінкордоні з Кримом без офіційного підтвердження.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1580
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду