Нацполіція перевіряє Трояна на причетність до спостереження за журналістами

Нацполіція перевіряє Трояна на причетність до спостереження за журналістами

6 Серпня 2016
2217
6 Серпня 2016
21:30

Нацполіція перевіряє Трояна на причетність до спостереження за журналістами

2217
За дорученням голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе, правоохоронці проводять службову перевірку стосовно першого заступника голови Нацполіції – начальника кримінальної поліції Вадима Трояна
Нацполіція перевіряє Трояна на причетність до спостереження за журналістами
Нацполіція перевіряє Трояна на причетність до спостереження за журналістами

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Як зазначено, перевірка стосується інформації, яка була розповсюджена у кількох інтернет-ресурсах, щодо нібито його причетності до організації незаконного спостереження за журналістами. 

«Відразу після повернення з відпустки я написав рапорт на ім’я голови Національної поліції України з проханням провести службову перевірку щодо інформації про начебто мою причетність до організації незаконного відеоспостереження. Це був мій обов’язок як керівника кримінальної поліції України», – зазначив пан Троян.

За його словами, у Нацполіції «не проводяться жодні незаконні дії щодо журналістів та спостереження за ними».

Він також повідомив, що Хатія Деканоїдзе задовольнила його прохання й ініціювала проведення службової перевірки.

«Я думаю, що перевірка покаже звідки пішов цей «фейк» та на чиє «замовлення». Комусь було зручно це зробити у момент моєї відсутності», – додав керівник кримінальної поліції України.

Нагадаємо, 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою.

Пізніше Юрій Луценко заявив, що відкрито кримінальне провадження щодо організації першим заступником голови Нацполіції Вадимом Трояном незаконного стеження за керівниками «Української правди» Павлом Шереметом та Оленою Притулою.

Після цього голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що її перший заступник Вадим Троян, який підозрюється в організації стеження за загиблим журналістом Павлом Шереметом і Оленою Притулою, відповість на всі запитання після повернення з відпустки.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вважає неправдивою інформацію, що перший заступник голови Національної поліції Вадим Троян організував стеження за загиблим журналістом Павлом Шереметом і керівником «Української правди» Оленою Притулою.

Нагадаємо, нещодавно Національна поліція у відповідь на запит відмовилася повідомити дату повернення з відпустки першого заступника глави Нацполіції Вадима Трояна, який підозрюється в організації стеження за загиблим журналістом Павлом Шереметом і керівником «Української правди» Оленою Притулою.

На фото – Вадим Троян

Відео: Нацполіції

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2217
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду